Oslo bra, men langt fra best

Byen hvor innbyggerne har best livskvalitet er angivelig den østerrikske hovedstaden Wien. Oslo må på sin side se seg slått av et tredvetalls byer i en fersk undersøkelse.

Byen hvor innbyggerne har best livskvalitet er angivelig den østerrikske hovedstaden Wien. Oslo må på sin side se seg slått av et tredvetalls byer i en fersk undersøkelse.

Ifølge en fersk undersøkelse er Oslo «bare» verdens 32. beste by å bo i, når det kommer til livskvaliteten blant innbyggerne.

OSLO: Wien er av det globale HR-selskapet Mercer nok en gang utropt til å være verdens beste by å bo i. Sveitsiske Zurich og newzealandske Auckland følger på andre- og tredjeplass.

Oslo havner på en beskjeden 32.-plass i den omfattende undersøkelsen, som sammenligner innbyggernes livskvalitet i 221 byer.

Livskvaliteten er vurdert ut fra en rekke elementer som skole- og helsevesen, offentlig transport, kulturelle tilbud, politisk klima og naturtilbud m.m, med New York som base.

LES OGSÅ: Fettet ditt holder liv i 120.000 rotter

Europeisk dominans

Toppen av listen domineres i det hele tatt av europeiske byer. 15 av de 25 øverst på listen tilhører vår verdensdel.

Bagdad er på sin side fortsatt den byen i verden med dårligst levevilkår.

Den ferske undersøkelsen identifiserer også byene med best infrastruktur, basert på tilgang til elektrisitet, vann, telefon og posttilbud, offentlig transport, opphoping av trafikk og tilbudet av internasjonale flyavganger.

LES OGSÅ: – Oslo-folk tåler ikke å bli fattigere

Bedre på infrastruktur

Singapore er på toppen av denne listen, etterfulgt av Frankfurt og Munchen. Her kommer København best ut av de nordiske byene. Stockholm, Oslo og Helsinki deler 18.-plassen.

– I Norden rangeres København som en mer attraktiv by for utstasjonerte enn Stockholm, Oslo og Helsinki fordi de har et bredt tilbud av internasjonale skoler og en effektiv infrastruktur, sier Pia Schnell, nordisk mobilitetsekspert hos Mercer.

Mercer gjennomfører undersøkelsen for å hjelpe regjeringer og multinasjonale selskaper å kompensere ansatte rettferdig når de utplasseres på internasjonale oppdrag.

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg mot brann i julen

LES OGSÅ: Tilliten til politiet sank mest i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.