*Nettavisen* Nyheter.

Oslo City rykker opp

Joe Nusa scoret to mål for Oslo City i dagens kamp mot gamleklubben Høland, og ett i første kvalikkamp forrige helg (bildet). Neste år får han og de andre City-gutta bryne seg på nivået i 2. divisjon.

Etter 4-2 mot Høland – og 6-2 sammenlagt, er Oslo City klare for 2. divisjon neste år.

GRORUDDALEN: Oslo City kom til Høland med 2-0-ledelse fra hjemmekampen i Vallhall, og gutta fra Groruddalen ville dermed rykke opp hvis de ikke tapte med mer enn ett mål.

Den jobben fikset Oslo City greit. Med borteseier 4-2, har City vunnet 6-2 sammenlagt, og dermed blir det 2. divisjon neste år.

Elendig start

City fikk imidlertid ingen god start på dagens opprykkskamp. Høland tok ledelsen etter en corner allerede etter tre minutters spill. Dermed var halve forspranget til City borte tidlig i kampen.

Oslo Citys tekniske spillere slet med å henge med på den humpete gressbanen på Høland, og det var hjemmelaget som hadde initiativet. Men etter halvtimen utliknet tidligere Høland-spiller Joe Nusa for Oslo City. Dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Snudde kampen

Andre omgang startet omtrent som første, med en tidlig Høland-scoring. Hg hjemmelaget fortsatte å presse på, men Akershus-laget fikk ikke uttelling.

Kvarteret før slutt kom avgjørelsen: En Oslo City-angriper ble revet ned på blank goal. Dommeren ga City straffe og Høland rødt kort. Innbytter Salif Haydar scoret på straffesparket, dermed sto det 2-2.

Høland trengte nå tre mål for å hindre City-opprykk – og det med ti mann. Det ble for tøft. I stedet scoret både Joe Nusa og Salif Haydar et mål til hver i sluttminuttene og fjernet all tvil. Dette var Oslo Citys dag!

Les fullstendig live-referat fra kampen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag