*Nettavisen* Nyheter.

Oslo din nærmeste ferieby

Januar er høysesong for å planlegge sommerferien. Og når været er som nå, er det gode tider for Syden-operatørene.

Men vi vil slå et slag for det noe klisjepregete uttrykket "Norge ditt nærmeste ferieland", lett omskrevet "Oslo din nærmeste storbyferie".

For mens mange drømmer om å rusle gatelangs i fremmede land, på jakt etter arkitektoniske perler og spennende museer, er det mange som aldri besøker våre egne attraksjoner. Med unntak av de årene vi går på skole kanskje, da besøker vi kjente steder i Oslo vi aldri siden tar oss tid til å se. Munch-museet, Vikingskipene på Bygdøy og Holmenkoll-bakken.

Byen vår har mye å by på. Turistsjef Tor E. Sannerud forteller i dagens Nordstrands Blad at 2006 har vært et rekordår. Og besøkende fra hele Sør - og Vest-Europa er nå i ferd med å oppdage byen vår for alvor. Svensker og amerikanere har oppdaget Oslo for mange år siden, men stadig nye grupper oppdager byen, forteller turistsjefen.

Men alt det som trekker langveisfarende hit er også åpent for byens egen befolkning. Og man trenger ikke en gang forlate egen bydel for å ha noe å besøke, eller vise frem til besøkende. Helleristningene på Ekeberg er noe for de historisk interesserte, og stedet der Edvard Munchs malte "Skrik" i Ekebergskråningen kan med bedre tilrettelegging virkelig bli en turistmagnet. Alle våre bydeler har ting å by på, for de som er opptatt av arkitektur har Mortensrud kirke fått flere arkitektpriser. Østensjøvannet er en naturperle som er verdt et besøk for alle. Vi kunne fortsatt listen nær sagt i det uendelige.

Det er en spesielt ærverdig attraksjon som virkelig har gjort seg gjeldende igjen i 2006. Vi snakker selvsagt om Ekebergrestauranten. Det er en perle som står høyt i kurs for mange turister, og som Oslo-borgere elsker å vise frem til sine gjester. Forfallet var nærmest totalt, men etter en lang og nå velkjent redningsaksjon, i påsken 2005 gjenoppsto perlen fra 1920-tallet. Christian Ringnes og Bjørn Tore Furset har sørget for at landemerket igjen opplever å være fullbooket, og kan tilby det beste hva gourmetmat og festivitas angår med Oslos beste utsikt på kjøpet. Et måltid her må være en solid prikk over i-en dersom du denne sommeren velger din egen by som feriested.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.