Gå til sidens hovedinnhold

Oslo din nærmeste ferieby

Høysesongen for å bestille sommerens sydentur er snart allerede over. Men vi vil slå et slag for det noe klisjepregete uttrykket "Norge ditt nærmeste ferieland", lett omskrevet "Oslo din nærmeste storbyferie".
For mens mange drømmer om å rusle gatelangs i fremmede land, på jakt etter arkitektoniske perler og spennende museer, er det mange som aldri besøker våre egne attraksjoner. Med unntak av de årene vi går på skole kanskje, da besøker vi kjente steder i Oslo vi aldri siden tar oss tid til å se. Norsk Teknisk Museum, Munch-museet, Vikingskipene på Bygdøy og Holmenkollbakken. Byen vår har mye å by på, og 2006 har ifølge turistsjef Tor E. Sannerud vært et rekordår. Besøkende fra hele Sør - og Vest-Europa er nå i ferd med å oppdage byen vår for alvor. Svensker og amerikanere har oppdaget Oslo for mange år siden, men stadig nye grupper oppdager byen. Men alt det som trekker langveisfarende hit er også åpent for byens egen befolkning.
Og man trenger ikke engang forlate egen bydel for å ha noe å besøke, eller vise frem til besøkende. Maridalens vakre kulturlandskap, inspirerende Norsk Teknisk Museum og naturperlen Sognsvann er bare noen av de mest åpenbare attraksjonene i Nordre Aker bydel. Utsikten fra Grefsenkollen, Trikkehallens kulturtilbud, Frysjas kunstsenter og Ullevaal Stadion er alle lokale steder som er verdt et besøk. En rusletur i arkitekturen i Ullevål Hageby er også å anbefale for både bydelens beboere og andre osloborgere.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene