RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-elevene har talt: Ingen late feriedager!


DAGER MED AKTIVITET: Det er ty­de­lig mer enn late da­ger i so­len Oslo-ele­ve­ne øns­ker seg den­ne som­mer­fe­ri­en.
DAGER MED AKTIVITET: Det er ty­de­lig mer enn late da­ger i so­len Oslo-ele­ve­ne øns­ker seg den­ne som­mer­fe­ri­en. Foto: Arkivfoto
– Spe­si­elt gle­de­lig at det er stor øk­ning av ele­ver som øns­ker å be­nyt­te til­bu­det på Tøy­en sko­le, sier by­råd for kunn­skap og ut­dan­ning, An­ni­ken Haug­lie (H).

OSLO: Sist uke fikk 15 000 ele­ver mel­ding om de har fått til­delt plass på årets Som­mer­sko­le, som i år ar­ran­ge­res for ni­en­de gang.

Hele 93 pro­sent av ele­ve­ne fikk da inn­vil­get sitt øns­ke for sommerferieukene. 590 ele­ver sto på ven­te­lis­te om kurs­plass, mens det ble lagt ut 490 rest­plas­ser.

– Som­mer­sko­len er en gi­gan­tisk ga­ve­pak­ke til barn og unge i Oslo som øns­ker seg fe­rie­da­ger med læ­ring og opp­le­vel­ser.

– Vi vet at man­ge ele­ver gjer­ne vil ha fle­re ut­ford­rin­ger, og det­te gra­tis­til­bu­det gir ak­ti­vi­te­ter som trig­ger til inn­sats både for hode, ar­mer og bein, sier Haug­lie.

Som­mer­sko­len opp­le­ver nå en øk­ning på 11 pro­sent fra fjor­året. I år, som tid­li­ge­re år, er kurs­plas­se­ne med svøm­ming og norsk/ma­te­ma­tikk de mest po­pu­læ­re kur­se­ne for 1.–4. trinnselevene.

Naturfagkursene som «Spi­se­lig na­tur­fag» på Geit­my­ra mat­kul­tur­sen­ter og «Naturfagsopplevelser i mar­ka» på Markaskolen er også godt søkt.

I til­legg har man­ge ele­ver meldt seg på de nye kur­se­ne «Opp­drag Mars på Ob­ser­va­to­ri­et», «Jak­ten på vi­ten­ska­pen» på Tek­nisk Mu­se­um» og «Prøv deg på ma­te­ma­tikk for ung­doms­trin­net».

LES OGSÅ: Rister på hodet over forslag om å legge ned

For ele­ve­ne på ung­doms­trin­net er der­imot LEGO-programmeringskurset på UiO, yrkesfagskurset «Smak – kokk og ser­vi­tør for en uke» og revykurset «Fra tekst til sce­ne» blant de mest po­pu­læ­re.

Eksamenskursene i ma­te­ma­tikk og na­tur­fag for ele­ver på yr­kes­fag har også man­ge sø­ke­re, og det er frem­de­les le­di­ge plas­ser for ele­ver som må ta eks­amen på nytt.

To­talt til­bys 63 kurs på 37 ba­ser og kurs­ste­der for­delt over hele byen. Mer enn 600 an­sat­te vil fra uke 26 stå kla­re til å ta imot de 15 000 ele­ve­ne.

Som­mer­sko­len Oslo ar­ran­ge­res i uke­ne 26, 27, 32 og 33. Mer in­for­ma­sjon: http://www.sommer.osloskolen.no/

LES OGSÅ: Skolebyråd ønsker bøter mot fravær

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere