Gå til sidens hovedinnhold

Oslo er en kulturby

LEDER 13.AUGUST 2009

Sommer-Oslo er ikke hva det en gang var, det er helt sikkert. Byen vår bugner av kulturtilbud om sommeren- og da fremfor alt denne inneværende uken. Lokalavisens utsendte har i sommer hatt glede av å være turist i egen by, blant tyskere og belgiere, franskmenn og japanere.

Vi har vært på det obligatoriske sommerteateret i Frognerparken,
der elever fra Statens Teaterhøgskole viser muskler, vi har vært på Huk og solt oss i de tidlige sommeruker. Vi var tilstede under byfestivalen Oslo Live, vi er på Øya i Gamlebyen denne uken, og hadde den store glede av å være tilstede under konserten med Anthony Haggerty på operataket søndag. Mandagens åpningskonsert under Oslo Jazzfestival gav rom for de beste jazzmusikerne i landet, under Arild Andersens ledelse.

Det er ingen tvil om at Oslo er blitt en kulturby. "Det var hit til Bjørvika inntrykkene kom først," sa utenrikdminister Jonas Gahr Støre (Ap) under åpningen av jazzfestivalen , og understreket at havnen og Bjørvika på mange måter altid har vært sentrum for kulturelle inntrykk. Byråd og regjering, ved byrådsleder Erling Lae (H) og kulturminister Trond Giske (Ap), har tatt sats for å gjøre Bjørvika til et kulturelt sentrum, når biblitek og statlige såvel som private museer skal flyttes til Bjørvika og Vestbanen. Om det er en klok avgjørelse eller ei, gjenstår å se.

Det som i alle fall slo denne lederskribent da hun skuet utover 8500 betalende publikummere søndag kveld var dette: Jammen er folk i Oslo glad i å være sammen om kulturelle inntrykk. En relativt smal og i utgangspunktet noe vanskelig tilgjengelig artist som Antony Haggerty, samlet altså tusenvis av mennesker til andakt. Folk hvisket. Det var en på alle måter stor opplevelse.

Med en festivalhelg av de sjeldne, åpner også de fleste partier valgkampen denne helgen. Det er liten tvil om at lokale partier kommer til å "piske" medlemmer ut i gater og på torg, for å gjøre sin medlemsplikt.

Vi har ambidsjoner om å stå utenfor t-baneutganger hver eneste morgen, uttalte en lokal valgkampleder nylig.

Det er ingen tvil om at det blir kamp om stemmen din fremover. Vi loser deg frem til datoen 14. september og Stortingsvalget 2009.

Med en festivalhelg av de sjeldne, åpner også de fleste partier valgkampen denne helgen

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot