RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo får enda en Nissen-skole


– Jeg mener ikke at Lillo skole er et dårlig navn, men jeg mener Fernanda Nissens skole er et enda bedre navn, sier Helge Stoltenberg (Ap).
– Jeg mener ikke at Lillo skole er et dårlig navn, men jeg mener Fernanda Nissens skole er et enda bedre navn, sier Helge Stoltenberg (Ap). Foto: Pressebilde
Den kommende skolen i Sandakerveien har fått navnet Fernanda Nissens skole. – Et godt og modig valg, mener Helge Stoltenberg, leder av Sagene Ap.

BYDEL SAGENE: Alt lå an til at den nye skolen skulle få navnet Lillo skole, men Ap, Venstre og Rødt fikk flertall, og dermed blir den nye skolen på Sandaker hetende Fernanda Nissens skole.

– Vi har fått mulighetene til å hedre en fantastisk kvinne som har betydd utrolig mye for denne bydelen, sier Stoltenberg til dittOslo.no.

Fernanda Nissen sørget blant annet for Torshovparken, og ettersom de aller fleste gater og steder er oppkalt etter menn, så bydelsutvalget en mulighet til å nå hedre en kvinne.

– Det er bydelsutvalgets oppgave å gi navn til nye skoler og diverse andre steder. Jeg mener her at det er gjort et godt og modig valg, fortsetter Stoltenberg.

Oslo har allerede en skole med et lignende navn, nemlig Hartvig Nissens videregående skole. Stoltenberg er ikke bekymret for navneforvirring.

– Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noen forvirring rundt navnene. Det er flere skoler i Oslo som har navn som ligner på hverandre, eller til og med har helt like navn, avslutter han.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

– Butikker selger røyk og snus til ungdom uansett aldersgrense

Årets navn i sentrum

– Rasisme har gjort comeback i Oslo

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere