*Nettavisen* Nyheter.

Oslo får enda en Nissen-skole

Den kommende skolen i Sandakerveien har fått navnet Fernanda Nissens skole. – Et godt og modig valg, mener Helge Stoltenberg, leder av Sagene Ap.

BYDEL SAGENE: Alt lå an til at den nye skolen skulle få navnet Lillo skole, men Ap, Venstre og Rødt fikk flertall, og dermed blir den nye skolen på Sandaker hetende Fernanda Nissens skole.

– Vi har fått mulighetene til å hedre en fantastisk kvinne som har betydd utrolig mye for denne bydelen, sier Stoltenberg til dittOslo.no.

Fernanda Nissen sørget blant annet for Torshovparken, og ettersom de aller fleste gater og steder er oppkalt etter menn, så bydelsutvalget en mulighet til å nå hedre en kvinne.

– Det er bydelsutvalgets oppgave å gi navn til nye skoler og diverse andre steder. Jeg mener her at det er gjort et godt og modig valg, fortsetter Stoltenberg.

Oslo har allerede en skole med et lignende navn, nemlig Hartvig Nissens videregående skole. Stoltenberg er ikke bekymret for navneforvirring.

– Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noen forvirring rundt navnene. Det er flere skoler i Oslo som har navn som ligner på hverandre, eller til og med har helt like navn, avslutter han.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

– Butikker selger røyk og snus til ungdom uansett aldersgrense

Årets navn i sentrum

– Rasisme har gjort comeback i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag