Oslo-film til Cannes

Joachim Triers nye film «Oslo, 31. august» får verdenspremiere i det offisielle programmet til filmfestivalen i Cannes.

Joachim Triers nye film «Oslo, 31. august» får verdenspremiere i det offisielle programmet til filmfestivalen i Cannes. Foto: FOTO: PROMO

Som eneste norske film i det offisielle programmet vises Joachim Triers «Oslo, 31. august» på filmfestivalen i Cannes 18. mai.

OSLO: Og i den anledning får også kulturminister Anniken Huitfeldt seg en tur til den franske filmbyen.

– Jeg gleder meg til å se denne filmen, og har store forventninger, sier hun, om filmen som faktisk får verdenspremiere på den sagnomsuste filmfestivalen i Cannes.

Et portrett av Oslo i dag

Joachim Trier er riktignok født i København, men har sin bakgrunn fra Frogner i Oslo. Her har han da også laget store deler av filmen «Oslo, 31. august», som rett og slett handler om et døgn, en mann og en by – Oslo.

FIlmen er et portrett av Oslo i dag og den er inspirert av kultromanen «Le feu follet».

For Trier selv er det en ære å få vise filmen i Cannes.

– Som den filmelskeren jeg er, blir det en stor ære å ha verdenspremiere på Oslo, 31. august under filmfestivalen i Cannes, sier han i en pressemelding.

Skryter av Anders Danielsen Lie

Trier gleder seg også over at hovedrolleinnehaver, Anders Danielsen Lie får honnør av festivalen.

– Det gleder meg også at festivalen er så begeistret for Anders sin skuespillerprestasjon, for han bærer filmens fortelling fra første til siste bilde. Jeg er også stolt over å være valgt ut til filmfestivalen der Erik Løchen, min bestefar, deltok med Jakten i 1959, sier han.

LES OGSÅ: Vil flytte skaterne fra Frognerparken

Internasjonal suksess

Trier kan sikkert takke genene for filminteressen, men talentet hans er uomtvistelig blant både publikum og kritikere.

Han fikk raskt et internasjonalt navn etter verdenspremieren på sin spillefilmdebut «Reprise». Filmen vant en rekke internasjonale priser, fikk gode anmeldelser og distribusjon i flere land, inklusive USA, Tyskland, Frankrike og England. Det amerikanske bransjebladet Variety utpekte Joachim Trier som en av «10 Directors to Watch» i 2007.

– Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet, sier Trier.

Filmfestivalen i Cannes regnes som verdens største og blir i år arrangert for 64. gang. Festivalen finner sted mellom 11. og 22 mai. Triers film «Oslo, 31. august» får verdenspremiere 18. mai, og er altså en del av det offisielle programmet

Manuset til «Oslo, 31. august» er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier, som også vant Amanda for Beste filmmanus til Reprise. Blant skuespillerne finner vi blant annet Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Petter With.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.