RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo er den eneste av storbyene som ikke har eiendomsskatt.
Oslo er den eneste av storbyene som ikke har eiendomsskatt. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Oslo-folk er minst skeptiske til eiendomsskatt

En spørreundersøkelse viser at Oslo-borgerne er blant de mest positive til eiendomsskatt. Innbyggere i de andre storbyene er lite entusiastiske.

Spørreundersøkelsen er utført av Respons Analyse på vegne av Aftenposten og de største avisene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Undersøkelsen måler velgernes tilfredshet i egen by, skriver Aftenposten.

Av velgerne i Bergen og Kristiansand var flest negative til eiendomsskatt. Her er også de høyeste nivåene av eiendomsskatt.

Oslo er den eneste av storbyene som ikke har eiendomsskatt. 33 prosent av innbyggerne i hovedstaden oppga at de er positive, og 38 prosent negative til å betale eiendomsskatt.

Det er en stor variasjon i skatte- og avgiftsnivået mellom storbyene.

Den største forskjellen er eiendomsskatten. 341 av 428 kommuner i landet har innført eiendomsskatt. Kommunene hentet i 2013 inn 8,9 milliarder kroner på avgiften, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere