RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-folk får nytt drikkevann

Oslo (NTB): Innbyggerne i Oslo får fra midten av måneden drikkevann fra det nye vannbehandlingsanlegget på Oset.

Foreløpig er det kun snakk om prøvedrift. Leveringen av drikkevann fra nye Oset vannbehandlingsanlegg starter i midten av januar.

– Leveringen begynner med små vannmengder og fra en begrenset del av anlegget, opplyser vann- og avløpsetaten i Oslo kommune på sine nettsider.

Vannet fra det nye anlegget sendes videre til det gamle anlegget for mikrosiling og klortilsetting, der det blir blandet med den øvrige drikkevannsproduksjonen på Oset.

I oktober i fjor ble det funnet parasitter i Oslos drikkevann. Den eksisterende rensemetoden ved det gamle anlegget er ikke i stand til å sikre Oslo-folk mot giardia-parasitten.

Prøvedriften som denne måneden starter opp ved det nye anlegget, vil trappes gradvis opp. I mai vil det nye anlegget formelt åpnes, med UV-rensing som tar knekken på giardia-parasitter.

Opptrappingsfasen fram til mai vil også gjøre at folk gradvis vil merke mindre misfarging av drikkevannet, og pH-verdien blir hevet fra dagens 6,6 til cirka 8 for å redusere korrosjon i vannledningene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere