*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-folk handler som før

Tucha Jakobsen handler gaver som før. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Julestria lar foreløpig vente på seg, men de flestes tanker sirkulerer i disse dager rundt julegaver. Vi har tatt pulsen på Oslos handlende for å sjekke hvor mye det er vanlig å bruke på julegaver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som fersk pensjonist maner Arild Hermansen til måtehold hva julegaver angår i år. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Atle Nymo har tenkt å bruke et par tusen kroner på julegaver. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

OSLO CITY: Hva skal jeg handle? Hvem har gjort seg fortjent til en gave i år? Fortjener tante Olga virkelig en gave i år etter den heslige vasen hun ga meg i fjor? Kanskje jeg bare skal gi gaven tilbake til henne igjen i år? Hun har jo ikke verdens beste hukommelse…


DittOslo dro derfor til utvalgte kjøpesentre i byen for å ta pulsen på julestresset. De færreste hadde begynt innkjøpene, men de fleste hadde i det minste gjort seg tanker om hva og hvor mye av desemberlønninga de skal sette av i julenissens ærend.

Bruker mindre som pensjonist

På Oslo City har noen kommet i gang med julehandelen, mens andre lar det vente et par uker til. Tucha Jakobsen har ikke begynt handlinga ennå, men har klare retningslinjer for hvor mye hun kan bruke.

– Jeg er student, så jeg kan ikke bruke så mye. Det blir vel cirka 2000 kroner, omtrent samme beløp jeg bruker hvert år, forteller hun.

Arild Hermansen har på sin side allerede unnagjort de fleste innkjøpene, og regner med å ligge på tusenlappen totalt.

– Totalt 1000 kroner. Før brukte jeg gjerne det firedobbelte, men jeg har nettopp blitt pensjonist, så jeg regner med å bruke veldig lite.

Det samme som tidligere

Ikke alle har tenkt så mye på julegaver ennå, og Atle Nymo lar julehandelen vente enda et par uker.

– Jeg har egentlig ikke tenkt på hvor mye jeg skal bruke, men det blir nok det samme som tidligere år. Et par tusen, tenker jeg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.