*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-folk skrudde av lyset

Oslobeboerne var flinke til å markere årets Earth Hour. På den timeslange markeringen lørdag falt strømforbruket med 30.000 kW, tilsvarende strømforbruket til 750.000 lyspærer.

OSLO: Earth Hour gjennomføres av WWF – med et mylder av samarbeidspartnere verden over. Budskapet er enkelt: Slukk lyset i en time lørdag 27. mars klokka 20.30 og bli med på en global klimamarkering uten sidestykke i historien.

Kampanjen ble født i Sydney i 2007 med to millioner deltakere. I fjor deltok 50 millioner mennesker i 35 land. I år er målet at en milliard mennesker skal delta.

Svært mange byer har meldt seg på årets aksjon. Blant dem er flere av verdens aller største byer, som Beijing, London og Mexico City. Målet med den norske delen av kampanjen er at en million mennesker skal delta også her i landet.

Hafslund Nett har fulgt effekten av kampanjen og melder at også hovedstadens beboere kan være stolt over markeringen som ble gjennomført i helga.

- Som forventet slo kampanjen lite ut på den totale effekten og hadde dermed en mer symbolsk og visuell effekt. Totalt sank forbruket i Oslo klokken 20.30 med 30.000 kW noe som tilsvarer 750.000 40 watts lyspærer. Tallet er per klokken 21.00 fortsatt synkende. Tallene er i år litt lavere enn i fjor, noe som må tilskrives at Earth Hour i år falt inn under påskeferien, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.