*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-folk vil ha Northug i OL-stafetten

I Oslo vil flertallet ha Petter Northud med på stafetten. I resten av landet har han mindre støtte. Her er han fra glansdagene under VM på ski i Oslo i 2011. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Nordmenn flest vil ikke at Petter Northug går OL-stafetten for Norge. Men i Oslo vil et klart flertall ha ham på laget.

OSLO: Etter at skikongen ble vraket fra det norske laget på 15-kilometeren, åpnet spillselskapet Comeon.com for veddemål på om Northug vil få gå stafetten. Samtidig ville de sjekke stemningen i folkedypet, og fikk torsdag kveld og fredag formiddag utført en meningsmåling gjort av Ipsos MMI.

Dette melder det oppdragsbaserte byrået Stensil.

Isolerer man svarene som er gitt av Oslo-folk, er tallene langt hyggeligere lesning for Northug enn tilfellet er for landsgjennomsnittet: 34 prosent mener Northug må gå stafetten, mens 21 prosent mener han må vrakes. Hele 45 prosent vil ikke ta stilling til spørsmålet.

Norge sier nei!

For landet som helhet er det bare 26 prosent av det representative utvalget av den norske befolkningen, som mener han må tas ut til stafettlaget. 35 prosent mener han må vrakes, mens så mange som fire av ti (39 prosent), ikke har noen mening om han bør gå eller ei.

Hos bookmakeren Comeon.com er de derimot overbevist om at Northug går stafetten.

– Petter er en favoritt hos oss. Du får bare 1,05 ganger pengene tilbake om han blir tatt ut, mens vi tilbyr hele 8 i odds på at han blir vraket fra stafettlaget, sier spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i Comeon.com, og legger til at han personlig håper Northug går.

– Landslagssledelsen må legge alle nykker bak seg og la Petter gå. Han er nummer én fortsatt og er vår desidert beste spurter. Oddsen i markedet internasjonalt tilsier at Petter Northug jr. går stafetten. Oddsmarkedet er dessuten enige om at Norge er favoritter, sier Bjørstad.

Barneskirenn?

Comeon.com tilbyr 2,15 i odds på at Norge vinner herrestafetten. Sier Petter Northug «barneskirenn» etter målgang, får du 3,25 ganger innsatsen igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.