RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo gir utendørsscene til Operaen


- Sammen med Operaen i Bjørvika vil denne scenen bidra til å styrke Oslo som en attraktiv, mangfoldig og unik kulturhovedstad, sier byrådsleder Erling Lae
- Sammen med Operaen i Bjørvika vil denne scenen bidra til å styrke Oslo som en attraktiv, mangfoldig og unik kulturhovedstad, sier byrådsleder Erling Lae
Oslo kommune har gitt en utendørsscene i gave til Den Norske Opera & Ballett.

Utendørsscenen kan romme et fullt symfoniorkester, kor og solister og kan flyttes rundt i byen etter behov, sier byrådsleder Erling Lae.

Fleksibel

Den nye utendørsscenen vil være mobil og svært fleksibel. Den kan settes opp over alt i Oslo, både i Frognerparken, i Groruddalen, på Holmenkollen, Hovedøya, Rådhusplassen eller i Karl Johans gate.

- Vi hadde en vellykket oppsetning av Carmina Burana på Rådhusplassen i anledning Oslos 1000 års jubileum, der mange tusen mennesker var tilskuere. Noe slik håper jeg vi ser igjen, når Operaen får denne nye scenen, sier byrådslederen.

Opera til folket

Scenen har stått høyt på Operaen ønskeliste, og Operaen er i full gang med å lete fram markedets beste tilbud. Oslo kommune har satt av 2 millioner kroner til gaven.

- Bare fantasien setter grenser for hvor det nå kan bli fantastiske forestillinger av høy kvalitet, stor variasjon og med internasjonalt mangfold, til glede for byens innbyggere, sier byrådsleder Erling Lae.

Oslo kommune vil også kunne bruke denne scenen, til sine store arrangementer.

- Sammen med Operaen i Bjørvika vil denne scenen bidra til å styrke Oslo som en attraktiv, mangfoldig og unik kulturhovedstad, avslutter byrådsleder Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere