RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Golfklubb valgt som arena for Solheim Cup


Oslo Golfklubb kan få Solheim Cup i 2019.
Oslo Golfklubb kan få Solheim Cup i 2019. Foto: FOTO: Oslo GK
Styret i Norges Golfforbund mener Oslo gir størst mulighet til å vinne konkurransen om gigantarrangementet.

OSLO: Oslo Golfklubb er valgt som samarbeidspartner ved en eventuell norsk søknad om Solheim Cup 2019. Beslutningen er fattet med bakgrunn i en helhetsvurdering av både idrettslige og kommersielle forhold, sett i lys av forventede arrangementskriterier fra Ladies European Tour (LET), som avgjør hvor Solheim Cup skal arrangeres i 2019.

– Vår klare konklusjon er at Norge vil ha størst mulighet til å vinne i konkurransen om Solheim Cup 2019 ved å velge Oslo Golfklubbs anlegg som arena. Det vil bli et kompakt arrangement i fantastiske omgivelser, med lite behov for utbygging utover eksisterende anlegg, sier visepresident Wenche Pedersen i NGF i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tutta: – Satser på å bli nummer én i verden

Innstillingen er utarbeidet av administrasjonen i NGF, i tett samarbeid med en internasjonal sammensatt ekspertgruppe bestående av tidligere Solheim Cup Event Manager i LET, Marc Anderman, og banearkitekt Christian Lundin fra reGolf.

LES OGSÅ: Tutta går for sin andre Major

Må ha finansiering på plass

Styret i Norges Golfforbund (NGF) har derved fulgt administrasjonens og ekspertgruppens anbefaling og innstilling: Norske sjanser for å vinne frem i kampen om Solheim Cup 2019 er størst ved å velge Oslo Golfklubb som medarrangør.

– En tydelig premiss for å fremme en søknad ligger i ekstern finansiering. Derfor har vi vektlagt «kommersielt potensiale» som en klar forutsetning. Kommersielt potensiale handler i denne sammenheng om å selge drømmen om og betydningen av et Solheim Cup til både offentlige myndigheter og private selskaper i inn- og utland. Uten finansiering ingen norsk søknad, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Norges ukjente OL-håp i golf

Avgjøres ved nyttår

Det var tre meget solide og gjennomarbeidede søknader som ble levert av Oslo GK, Miklagard GK og Losby GK i slutten av mai. NGFs oppfatning er at alle klubbene er i stand til å arrangere store internasjonale turneringer i Norge.

LES OGSÅ: Trenger 45 millioner

– Når vi går for Oslo GK som samarbeidsklubb for et eventuelt Solheim Cup i Norge, er det ikke slik at vi velger bort to alternativer som ikke er gode nok. Det handler om å velge det beste av de beste, avslutter Pedersen.

Endelig beslutning om hvorvidt Norge skal søke om dette internasjonalt TV-sendte idrettsarrangementet, vil bli tatt rundt nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere