*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-gutter lanserer verdens største musikkvideobibliotek

Fra venstre: Nassir Achour og Shire Marius Standnes husker godt glansdagene til musikkanalen MTV og mener det er et genuint behov for en ny tjeneste som dyrker musikkvideoer. Foto: Foto: Silje Seterseter

I samarbeid med de største internasjonale artistene og plateselskapene, lanserte i dag det norske selskapet vidFlow en helt ny streaming-tjeneste for musikkvideoer.

OSLO: Guttene fra Groruddalen, Shire Marius Standnes og Nassir Achour, skapte sammen noe de selv har savnet etter at MTV sluttet å være den optimale musikkanalen, nemlig verdens største musikkvideobibliotek.

– Det er en jungel av databaser der ute som ikke dyrker musikk på samme nivå som vidFlow gjør, sier Achour, gründer og daglig leder for selskapet.

VidFlow har sikret seg rettighetene til de største internasjonale artistene og de største plateselskapene som Universal Music, Sony Music og Warner Music, og 70 prosent av inntektene går til artister og rettighetshavere.

– På den måten kan artister og plateselskaper bruke mer penger på visuell musikk som fansen kan dra nytte av, sier daglig leder.

I tillegg har de fått regissøren RayKay Olsen og Karpe Diem-manager Morten Andreassen med på laget.

Les også: – Sølvguttene er sterkt truet av utryddelse

Personifiserte kontoer

Guttene som har invistert alt de eier i selskapet, viser og informerer om at brukerne kan velge mellom forskjellige kontoer innen musikksjanger eller artister.

– Tjenesten setter sammen spillelister og kan tilby kanaler ut ifra brukerne personlige preferanser, opplyser Standnes.

– Med vidFlow slipper du å filtrere vekk katter og babyer som gråter eller ler, skyter Achour inn.

Ønsker du deg en konto på vidFlow, kan du velge mellom gratis konto med begrenset bruk, eller Premium som vi gi deg utvidede funksjonaliteter, men som du da må betale for å bruke.

Les også: Studentene vil senke drikkefokuset i fadderuka

80-talls-idé?

Da gründer-guttene kontaktet Andreassen for å få ham med på laget, forteller han selv at han først var litt negativ til prosjektet.

– Det første som slo meg var at dette var en 80-talls-idé, men så tenkte jeg på barna mine som hele tiden skal vise meg musikk visuelt, sier Andreassen som nå er styreleder i selskapet.

Styrelederen forteller at han ofte råder artister til å ikke lage musikkvideoer på grunn av de store kostnadene, men artistene selv vil som oftest visualisere musikken sin.

– Dette her er en tjeneste bransjen har ventet på. Jeg tror dette kan løse mange økonomiske problemer, hevder Andreassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.