RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo har landets aller beste museum


VINNERMUSEUM: Teknisk museum møter publikum med et vell av enkle og forståelige instrumenter, heter det i juryens begrunnelse.
VINNERMUSEUM: Teknisk museum møter publikum med et vell av enkle og forståelige instrumenter, heter det i juryens begrunnelse. Foto: FOTO: KATHRINE DANILOFF/TEKNISK MUSEUM
Juryen har tildelt Norsk Teknisk Museum prisen «Årets museum» for særlig innsats i forhold til tilgjengelige ressurser.

KJELSÅS: Museet på Kjelsås kjempet mot Glomdalsmuseet, Lofotr vikingmuseet og Skimuseet, og stakk av med den gjeve tittelen «Årets Museum» for 2011, som Norges Museumsforbund har delt ut siden 1993.

Del på Facebook

Juryen mener

«Museet er Norges største historiske og samtidshistoriske museum for teknikk og medisin, med nasjonalt ansvar for disse områdene. Museet er kjent for sine utradisjonelle og spennende utstillinger, og har gått nye veier for å utprøve utstillingskonseptene.

I forbindelse med Universitetet i Oslos 200-årsjubileum har museet engasjert den verdenskjente teaterregissøren og utstillingsdesigneren Robert Wilson til å sette opp utstillingen «Mind gap» – om hjernens virkemåte og betydning for menneskers personlighet. Utstillingen har vakt stor oppmerksomhet. (..)

Museet har hatt sterk utvikling i publikumstallene, ikke minst fordi Vitensenteret gir barn og unge en unik mulighet til å prøve ut nysgjerrighet, kreativitet og eksperimenteringslyst i møte med et vell av enkle og forståelige instrumenter. Museet er slik sett en viktig aktør i Kunnskapsløftets målsetting om å styrke realfagskompetansen i befolkningen. Museets vitenskapelige personale publiserer artikler og bøker innenfor et vidt spekter av gjenstands- og vitenskapshistorie.»

Aktuelle utstillinger

– På Teknisk museum arbeider vi målrettet for å skape aktuelle utstillinger, sier museumsdirektør Hans Weinberger.

– Utmerkelsen Årets museum vil kunne gi oss økt oppmerksomhet, noe som igjen kan føre til at flere kommer for å oppleve våre utstillinger, håper Weinberger.

I løpet av de siste ti årene har Teknisk museum mer enn doblet besøkstallene, og Weinberger satser på at museet i år vil ha over 250.000 gjester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere