RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo har landets høyeste ledighet

Arbeidsledigheten har økt med 1 554 personer siden april 2009. Dermed er 12 629 personer registrert som ledige hos NAV i Oslo.

OSLO: Korrigert for sesongvariasjoner har antallet helt arbeidsledige økt med 101 personer eller 1 prosent de tre siste månedene. Oslo er fylket med nest høyest arbeidsledighet i landet.

Størst ledighetsvekst for unge

Ledigheten øker mest blant de mellom 20 og 24 år, hvor det er 18 prosent flere ledige enn for ett år siden. Lavest vekst finner vi i aldersgruppen 50 til 59 år, hvor ledigheten har økt med 10 prosent.

Gladnyhet: Flere sommerjobber i år

Flest arbeidsledige menn

Ved utgangen av april 2010 er 4 828 kvinner og 7 801 menn i Oslo helt arbeidsledige. Sammenlignet med samme måned i fjor, er dette en økning på henholdsvis 13 og 14 prosent.

Les flere nyheter på dittOslo

Nedgang i antall permitterte

Antallet helt ledige permitterte gikk ned med 10 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Nedgangen i antall delvis permitterte var på 6 prosent.

- Virkningene av streiken i byggfagene og vulkanutbruddet på Island ser ikke ut til å ha gitt store utslag i antall permitterte, sier fylkesdirektør Tom Daniel Ø. Sunde i NAV Oslo.

Flere ledige på østkanten

Høyest arbeidsledighet finner vi i Bydel Grünerløkka, hvor 6,5 prosent av arbeidsstyrken eller 1 639 personer er helt arbeidsledige ved utgangen av april.

Lavest ledighet er det i Bydel Ullern med 2,3 prosent eller 346 personer.

Bydelen med sterkest ledighetsvekst denne måneden er Bydel Gamle Oslo. Her har antallet helt arbeidsledige økt med 29 prosent sammenlignet med april i fjor. Det er nå 1 420 helt ledige i Bydel Gamle Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere