*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Havn åpner for volumberegninger

Oslo Havn åpner nå for at det gjennomføres volumberegninger av slammet i deponiet ved Malmøykalven, men forventer også at politikerne legger penger på bordet.

Oslo: Oslo Havn KF er helt åpent for at det gjennomføres volumberegninger av Veritas, og håper at KrF, RV og AP som har krevd at dette gjennomføres samtidig er behjelpelig med å finne midler for å gjennomføre en slik beregning, heter det i en pressemelding fra Oslo Havn.

God kontroll

Alle resultatene av både vår egen overvåking og uavhengige undersøkelser fra NIVA og et studentprosjekt ved Universitetet i Oslo viser at dypvannsdeponiet er en trygg og god miljøløsning, sier prosjektleder Torild Jørgensen Ren Oslofjord.

Videre i pressemeldingen heter det: "Oslo Havn har god kontroll på mengder som mudres opp og nedføres i deponiet. Den siste tiden har det imidlertid av enkelte målbåret av KrF, RV og Ap i Nordstrand Blad 5.februar blitt spredt tvil og usikkerhet rundt overvåkingen av deponiet og mengden som er nedført. På denne bakgrunn og av hensyn til at det har utviklet seg stor offentlig interesse for dette spørsmålet, mener Oslo Havn at det bør utføres volumberegninger.

Tilgjengelige data

Oslo Havn tilbakeviser påstandene om at de ikke utleverer bakgrunnsadataene til Veritas i forbindelse med vurderingen av Innbyggerinitiativets beregninger.

Oslo Havn stilte våre data til disposisjon på forespørsel fra SFT i forbindelse med Veritas sitt arbeid. Det medfører derfor ikke riktighet i at vi ikke har tilgjengeliggjort våre data i det arbeidet Veritas til nå har utført, sier Jørgensen.

Det er viktig for Oslo Havn å trygge offentligheten i forhold til vårt syn om at prosjektet går etter planen, og at politikerne har vedtatt en god miljøløsning, men samtidig er vi også ansvarlig for å forvalte spleiselagets midler og rydde opp i henhold til tiltaksplanen. Ekstraordinære tiltak krever derfor også ekstraordinær finansiering, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag