RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Havn og SFT anmeldt

Innbyggerinitiativet på Nesodden har nå anmeldt Oslo Havn og Statens forurensningstilsyn (SFT) til politiet.

Malmøykalven/Nesodden: Oslo Havn er anmeldt for brudd på tillatelsen fra SFT i forbindelse med etableringen av dypvannsdeponi ved Malmøykalven og deponering av forurensete masser.

SFT er anmeldt for å ha unnlatt å reagere på brudd på ovennevnte tillatelse på tross av gjentatte henvendelser om dette.

I tillatelsen fra SFT heter det blant annet at det ikke skal brukes diffusor, at det skal brukes minst mulig vann og at massene skal nedføres ved hjelp av tyngdekraft.

SFT har bekreftet at det benyttes diffusor og at slammet tilsettes store mengder vann før nedføring. Under rettsforhandlingene i Oslo Tingrett tirsdag 27. februar bekreftet Oslo Havns prosjektleder, Torild Jørgensen, at slammet pumpes ned med trykk.

Vi mener dette er svært alvorlige brudd på tillatelsen og har store konsekvenser for spredningen av miljøgifter, sier Are Dammann og Elin Leer-Salvesen i Innbyggerinitiativet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere