Oslo Høyres selvskryt

En smilende byrådsleder Erling Lae har den siste tiden figurert i flere avisannonser. Med et fint rødt hjerte som symbol kan vi lese at Oslo skal være en by som gir muligheter for alle.

Det sittende Høyre/Frp byrådet som styrer Oslo med Venstre og KrFs støtte må gjerne skryte av seg selv. Men selvskrytet hadde fått større troverdighet om byrådet ville fortelle hele historien. Baksiden av medaljen vil byrådet ikke vise frem. Virkeligheten som oppleves i Vestre Aker Bydel, er en brutal økonomisk politikk fra byrådets side, som fremtvinger kutt i velferdstilbudene til bydelens innbyggere.
Vestre Aker bydel er en stor bydel. Den strekker seg hele veien opp til Tryvann og ned til Frøen. Over 40 000 innbyggere bor i bydelen, med andre ord en bydel omtrent på størrelse med byer som Bodø, Arendal og Sarpsborg.

På siste bydelsutvalgsmøte i Vestre Aker ble det vedtatt å legge ned Vinderen Helsestasjon. Videre ble en barnepleierstilling vedtatt kuttet ut. Hjemmetjenesten (Hjemmesykepleien) i Vestre Aker Bydel ble kuttet med flere stillinger. Bydelspolitikerne vedtar ikke disse kuttene fordi at de ønsker det. Men fordi de er tvunget til det som følge av byrådets økonomiske politikk. Vestre Aker Bydel har i år så langt et underskudd på 6 millioner kr. som må fjernes. Heldigvis fikk vi ved valget i fjor en rød/grønn regjering som umiddelbart økte bevilgningene til kommunene. Dette førte til at bydel Vestre Aker fikk tilført 7,6 mill. mer på 2006 budsjettet. Hadde ikke disse pengene kommet, hadde altså bydel Vestre Aker stått foran kutt på nesten 15 mill. nå i sommer. Høyre, Frp, Venstre og KrFs lokalpolitikere i Vestre Aker bydel er nok innerst inne litt glade for at vi fikk Jens Stoltenberg som Statsminister ved forrige valg.

Videre har Oslo Legevakt nettopp lagt ned Basestasjon Vest i Pilestredet 77. Den basestasjonen betjente 160 000 mennesker i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Ullern, Frogner og St.Hanshaugen. Byråd for helse Sylvia Listhaug trekker bare på skuldrene og sier kjekt til Aftenposten 1.6. at det ikke er noen grunn til bekymring. Neivel. Men litt mer ydmykhet og forståelse for innbyggerne i Oslo Vest sine behov for helsetjenester hadde kanskje likevel vært på sin plass? Eller er det meningen at alle som bor i Oslos vestlige bydeler skal måtte gå på Volvat?
At Oslo Høyre nå er så desperate at de nå trykker fargerike annonser for å få bort oppmerksomheten fra den pågående reduksjon i velferdstilbudet til innbyggerne i Oslos vestlige bydeler, forteller egentlig det meste.

Ove Gusevik

Leder Vestre Aker Ap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.