RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Høyre er lite glad i ytre vest...

Det kunne se slik ut da den endelige bystyrelisten for Oslo Høyre ble vedtatt.

HØYRES HUS: Som i 2007 ble Høyre-bastionene i bydelene Vestre Aker og Ullern satt til side da den endelige bystyrelisten ble vedtatt under mandagens nominasjonsmøte i Høyres Hus.

I 2007 kom likevel alle de fem representantene fra Vestre Aker som sto utenfor kumulert plass inn i bystyret.

Ullern Avis Akersposten oppfordret den gang Høyres velgere å gi personlige stemmer til disse representantene.

Ikke imponert

Naturlig nok ble byrådsleder Stian Berger Røsland, som representerer Vestre Aker, stående på kumulert plass, men ellers ble verken Vestre Aker eller Ullern representert på prioritert plass på den endelige listen.

– Vestre Aker er ikke imponert og er ikke fornøyd med sammensetningen av denne listen og spesielt ikke når det gjelder de kumulerte plassene. Vi avstår fra kampvotering, men håper våre kandidater finner sin plass på den endelige listen, sa blant annet bystyrerepresentant fra Vestre Aker, Carl Christian Blich, under inneledningen av møtet.

Flere av representantene fra Vestre Aker ga uttrykk overfor Ullern Avis Akersposten at de igjen var forundret over listen over kumulerte.

Ullern falt ut

Ullern er en annen Høyre-bastion, som hadde godt håp om å få en representant på kumulert plass. Julie Brodtkorpb Voldberg var foreslått av flertallet i nominasjonskomiteen.

Hun fulgte Erna Solberg som en skygge før forrige stortingsvalg og fikk mye av æren for en vellykket valgkamp som leder av «Team Erna».

Mindretallet i komiteen hadde innstilt Øystein Sundelin, rådgiver for Stian Berger Røsland. Sundelin fra Nordstrand vant den endelige avstemningen. Kristin Clemet var blant dem som talte Sundelins sak fra talerstolen.

Dermed var Ullern ute av listen og Brodtkorp Voldberg går inn på den alfabetisk ordnende listen sammen med 55 andre.

Plutselig prinsipp

Det var knyttet spenning til om bydelsutvalgslederne Carl Oscar Pedersen og Bjarne Ødegaard i henholdsvis Bydel Ullern og Bydel Frogner ville stille til kampvotering.

Begge BU-lederne ble tatt ut av listen over de 65 foreslåtte kandidatene fra nominasjonskomiteen, selv om medlemsmassen hadde stemt disse høyt under innledende runde.

Begrunnelsen i etterkant var at det å være BU-leder og representant i bystyret ikke lot seg kombinere. Dette argumentet fra komiteen kom først etter at nominasjonsprosessen var i gang.

Det hører med til historien at verken Pedersen eller Ødegaard er sikret BU-ledervervet, i og med at den lokale nominasjonen ikke er gjennomført. I tillegg er de heller ikke gitt muligheten for selv å velge om de vil sitte i bystyret eller i BU. Ødegaard har dessuten som vararepresentant møtt fast i bystyret siste periode.

Fra talerstolen ble det stilt spørsmål til nominasjonskomiteen om når det ble et gjeldende prinsipp at BU-leder ikke kunne bli nominert til bystyret.

Leder av komiteen, Nicolai Astrup, kunne opplyse om at det ikke har vært et prinsipp tidligere, men at det hadde blitt et prinsipp i denne komiteen.

Les også: Ødegaard røk ut av bystyrelisten

 

Viktig frontfigur

Det har vært spekulert i om Pedersen og Ødegaards sterke engasjement for å bevare bydelenes innflytelse hadde blitt en torn i øyet for Oslo Høyre sentralt.

– Det har ingenting å gjøre med de to angjeldende BU-lederne. Det er kun en prinsippavgjørelse. BU-leder har en så viktig jobb som frontfigur at det ikke lar seg kombinere med et verv i bystyret, sa Astrup.

Carl Oscar Pedersen avsto fra kampvotering. Tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen foreslo Bjarne Ødegaard som stilte mot Andreas Christian Bareid fra Nordstrand. Overraskende nok stilte Eirik Kollerøy, også fra Frogner, til kampvotering på samme plass. Bareid røk ut i frste runde. Kollerøy slo deretter ut Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere