RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsbilde: Elever i klasserom.
Illustrasjonsbilde: Elever i klasserom. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Oslo Høyre foreslår lønnsbonus til flinke lærere

Sist oppdatert:
Oslo Høyre foreslår å gi bedre lønn til lærere som presterer ekstra bra i jobben. Utdanningsforbudet mener forslaget er tullete.

Allerede i dag kan lærere i Oslo få lønnsøkning ut fra hvilke resultater de oppnår, men Oslo Høyre vil gå lenger ved å innføre resultat- og prestasjonsbaserte lønninger, skriver Aftenposten.

- Hvis du i dag har en klasse som presterer godt over tid, betyr det ikke nødvendigvis at du får høyere lønn. Vi ønsker i større grad å benytte oss av ekstra lønnstrinn til lærere som over tid scorer godt, sier Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Øystein Sundelin.

Partiet har ikke slått fast nøyaktig hvordan lærernes prestasjoner skal måles, men Sundelin sier én mulighet er hvis elevene får høyere karakterer, eller lærerne holder seg på et svært høyt nivå.

- Det kan også være med på å øke læringslysten og elevenes holdning til skolen, sier Sundelin, som mener det er vanskelig å slå fast hvor stor lønnsøkning flinke lærere bør få.

- Jeg tror de fleste rektorer og lærere ser at dette er ganske tullete. Det er en fryktelig enkel tankegang, som jeg ikke har sett noen forskningsmessig dekning for. Jeg oppfatter dette som et slag under beltestedet på lærere som tross alt er opptatt av at elevene skal få til mest mulig i dag, sier leder Terje Vilno i Utdanningsforbundet Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere