RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Jazzfestival flytter hjem igjen


UNIKT: – En Jazzkonsert er aldri det samme fra gang tilgang. Hver konsert skal være en unik opplevesle, sier Espen Askeland.
UNIKT: – En Jazzkonsert er aldri det samme fra gang tilgang. Hver konsert skal være en unik opplevesle, sier Espen Askeland. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Arve Tellefsen, KORK, Ketil Bjørnstad og Topsy Chapman er blant dem som står på scenen når Oslo Jazzfestival flytter tilbake til Oslo Domkirke i august.

SENTRUM: – Oslo Jazzfestival har hatt kirkekonserter i Oslo Domkirke siden oppstarten i 1986. Grunnet oppussingen har vi vært på rundtur i ulike kirker i Oslo siden 2005, nå er det godt å være tilbake igjen, sier Edvard Askeland, daglig leder i Oslo Jazzfestival.

Også i år stiller både Magnolia Jazzband og Ytre Suløens Jass-ensemble med hver sin gjestevokalist. Førstnevnte får æren av å gjenåpne kirka for Oslo Jazzfestival tirsdag 17. august.

– Dette er to gjengangere, og det hadde blitt ramaskrik dersom de ikke hadde vært med oss i år også. Begge har med seg en gjesteartist fra New Orleans: Magnolia med Topsy Chapman og Ytre Suløen med TC Hawkins. Disse kveldene er det duket for tradisjonell gospeljazz, sier Askeland.

For andre år på rad samarbeider Oslo Jazzfestival med Oslo Kammermusikk Festival. Askeland er spesielt stolt over å presentere Oslo-premiere på Erlend Skomsvolls Requiem.

– Dette stykket ble urfremført i Nidarosdomen og har høstet masse ros og godord. Ofte blir urfremføringer bare framført en gang, men nå legger vi tilrette for Oslo-premiere. Både Krinkastingsorkesteret (KORK), Birgitte Christensen og Arve Tellefsen står på scenen sammen med to kammerkor, kammerkoret Nova og Schola Cantorum. Med over 150 medvirkende blir dette en stor opplevelse!

For første gang skal jazzfestivalen også arrangere nattkonserter i domkirka. Lørdag 21. august sørger komponist, pianist og forfatter Ketil Bjørnstad, saksofonist Tore Brunborg og trommeslager Jon Christensen for stemningsfull musikk med utgangspunkt i Bjørnstads siste album Rememberence.

– Det blir en spesiell kveld hvor vi skal roe helt ned. Og det er netopp det jeg tror folk er ute etter; spesielle opplevelser.
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere