*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Kammerkors store musikkformidlingsprosjekt

Søndag 19. april kl. 1900 inviterer Oslo Kammerkor til konsert i Gamle Aker Kirke. Konserten er en del av korets musikkformidlingsprosjekt, og har gratis inngang for alle som ikke tidligere har vært på korkonsert.

På denne måten ønsker Oslo kammerkoret å fylle salen med mennesker som av ulike årsaker ikke kjenner til den klassiske kormusikken.

Denne våren gjennomfører Oslo Kammerkor en konsertserie der de fremfører den klassiske musikken på helt nye steder, for mennesker som kanskje trenger den spesielt mye. Koret besøker Løren transittmottak, Sunnaas sykehus, Ullersmo landsfengsel og Bredtveit kvinnefengsel.

I tillegg holdes en åpen konsert i Gamle Aker Kirke søndag 19. april.

Skal gripe publikum

Dirigent og korets kunstneriske leder Håkon Daniel Nystedt har et spesielt engasjement for å presentere den klassiske musikken for mennesker som ikke har noe sterkt forhold til den fra før.

Han lanserte selv ideen om å oppsøke utradisjonelle steder, og på denne måten få mulighet til å fremføre musikk for et helt nytt publikum.

- Vi håper å kunne formidle de musikalske kvalitetene og de allmenne og sterke følelsene i det aktuelle repertoaret på en så overbevisende måte at framføringen griper publikum, selv om disse ikke deler de samme referanserammene som de menneskene vi vanligvis synger for, sier Nystedt.

Hjelper folk i en vanskelig situasjon

Siden en konsertopplevelse alltid er et resultat av samspillet mellom publikum og musikere, regner Oslo kammerkor med å gjøre seg nye erfaringer som sangere og ensemble. Koret ser på det som en stor utfordring, og gleder seg til å møte nye venner på de aktuelle stedene.

Korets trofaste publikum er selvsagt også hjertelig velkomne til konserten 19. april. Disse oppfordres til å donere et beløp ved inngangen.

På denne måten kan de erfarne konsertgjengere være med på å støtte et ideelt prosjekt der målet er å oppsøke mennesker i vanskelige situasjoner, og tilby dem musikkopplevelser av aller høyeste kvalitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag