RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo KrF ønsker særlov for marka

I en resolusjon skriver Oslo KrF at marka må få et særskilt vern mot utbygging i fremtiden.

Oslo: Resolusjonen ble vedtatt i fylkesstyret i Oslo KrF mandag.

Det er på høy tid å få vedtatt en særlov for marka, skriver fylkesstyret i en pressemelding.

Nærmere 1 million mennesker har marka som sitt nærmeste turområde. 95 prosent av Oslos innbyggere bruker marka mer eller mindre aktivt, med de helsemessige gevinster dette gir for den enkelte og for samfunnet.

Stort gode

Oslos umiddelbare nærhet til marka fremstår for mange som byens største gode. I den store innbyggerundersøkelsen fra 1000-års jubileet, fremhevet 90 prosent nærheten til marka som svært viktig. En fast markagrense har bidratt til å dempe veksten i arealforbruket i Oslo-regionen, og ført til en bedre steds- og byutvikling. De bynære markaområdene blir mest bruk, og har størst betydning for folk flest, heter det i pressemeldingen.

Potensial

Oslo KrFs fylkesstyre mener det ikke eksisterer noen motsetning mellom bevaring av grønne lunger i byen og vern av markagrensen.

Oslo har mer enn stort nok potensial for nye boliger innenfor byggesonen. Dette handler om god byplanlegging. En tett by minsker behovet for transport, gir folk tilgang til marka og bidrar til bedre luftkvalitet for innbyggerne. Marka må vernes mens den fortsatt er der, avslutter fylkesstyret..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere