RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-lege siktet for samboerdrap – vil granske testamentstrid

Arild Holden forsvarer den giftdrapssiktede legen.
Arild Holden forsvarer den giftdrapssiktede legen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet undersøker om motivet bak det angivelige drapet på en 39-årig kvinne kan knyttes til en testament-konflikt. Samboeren, en Oslo-lege, er siktet for å ha forgiftet og drept henne.

Politiet har bedt om at den drapssiktede legen varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud og begrunner det med faren for bevisforspillelse.

Legen i 50-årene ble pågrepet på sin arbeidsplass mandag morgen. Han ble framstilt i Oslo tingrett onsdag, og kjennelsen er ventet torsdag.

Ifølge TV 2 mener politiet at legen kan ha hatt et økonomisk motiv. Ifølge kanalens opplysninger oppsøkte legen dødsboets bostyrer under én måned etter dødsfallet. Her presenterte han et hjemmelaget testament.

Kjøpte bolig

I 2012 ble den drepte kvinnen separert fra sin daværende ektemann, en rederarving som ikke har noe med saken å gjøre for øvrig. Sammen har de to mindreårige barn, skriver VG.

Som en del av skifteoppgjøret kjøpte eksmannen en bolig i Oslo til over 24 millioner kroner, som hun og barna kunne bo i. Samtidig ble det registrert et pant på 10 millioner kroner på boligen, slik at den ikke kunne videreselges eller overføres andre uten eksmannens samtykke.

– Dette var en del av oppgjøret mellom partene etter skilsmissen, sier en kilde med kjennskap til skifteoppgjøret.

Testamente

I etterkant flyttet den nå drapssiktede legen inn i boligen.

Etter kvinnens død utgjør boligen verdiene i testamentet, og legen skal stå oppført som arving. Det skal ha blitt satt spørsmålstegn ved gyldigheten til dette testamentet etter at kvinnen ble funnet død i boligen 12. desember i fjor.

Også TV 2s opplysninger kan tyde på at testamentet står sentralt i etterforskningen. Sentrale kilder opplyser at 39-åringen hadde tilgodesett kjæresten med rundt 6,5 millioner kroner, inkludert sletting av et lån hun hadde gitt ham på rundt 1 million kroner.

– Det er forhold utenom selve dødsfallet som har vært av interesse for politiet å undersøke. Hva det er kan jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Bistandsadvokat Cathrine Møller Faaberg fra advokatfirmaet Hjort er ifølge VG kjent med opplysningene, men ønsker ikke å kommentere dette.

Etterforsket lenge

Legen er siktet for å ha forgiftet og drept sin 39 år gamle samboer. Ifølge Dagbladet var kvinnen også hans pasient.

– Saken har vært etterforsket lenge, og dødsfallet har blitt ansett som mistenkelig fra første stund. Men det var da vi fikk den endelige obduksjonsrapporten at han ble siktet, sier politiadvokat Strand til NTB.

Strand ønsker ikke å kommentere hvordan politiet mener legen har fått tak i legemidlene som ble brukt.

Politiet undersøkte onsdag ettermiddag den siktedes bolig. Ifølge VG beslagla de en legekoffert med sprøyter og preparater.

– Har det tungt

Den siktede forklarte seg for tingretten under fengslingsmøtet. Også et vitne forklarte seg under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører.

– Han har forklart seg greit for tingretten og gjort rede for sentrale aspekter ved saken, sier hans forsvarer, advokat Arild Holden.

Selv nekter legen straffskyld. Ifølge Holden har mannen det tungt.

– Man kan tenke seg selv å bli siktet for drap på en man har hatt et kjæresteforhold til, sier forsvareren til NTB.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere