RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-mann hevder seg i verdenstoppen med hest og lanse


INTERNASJONAL SPORT: Her fra en konkurranse i Sudan. Det var tolv nasjoner som deltok.
INTERNASJONAL SPORT: Her fra en konkurranse i Sudan. Det var tolv nasjoner som deltok. Foto: Foto: Privat
Hasnain Nazir startet med hestesporten tent-pegging i Norge for et år siden. Allerede har klubben rukket å vinne medaljer i internasjonale konkurranser.

ALNA RIDESENTER: – Jeg er født i Norge, men er oppvokst i Pakistan, og det var her jeg ble interessert i hester, forteller Hasnain Nazir, og fortsetter:

– Etter hvert som jeg ble flinkere til å ri, fikk jeg lyst til å prøve nye utfordringer. Onkelen min introduserte meg for tent-pegging og jeg har holdt på med dette i elleve år. For et år siden opprettet jeg og noen kamerater klubb her på Alna, sier Hasnain Nazir.

LES OGSÅ: Drømmer om OL i Oslo

Øvelse gjør mester

Tent-pegging er en konkurranse hvor rytteren skal galoppere på en 400 meter lang ridebane og felle pegs med en lanse. Pegs er små pinner og målet er å treffe pinnene med lansen mens hesten galopperer.

– Det er veldig viktig med god balanse og en god kontakt med hesten. Det er lettere å felle pegs når hesten løper rett frem, så det er viktig å ha god kontroll på hesten og at den flink i galopp. Det er vanskelig å vinne konkurranser med en utrent hest, sier Nazir.

LES OGSÅ: Tårevått tap for Oppsals damer

Konkurrerer internasjonalt

Det nyetablerte laget i tent-pegging har allerede rukket å være med i to internasjonale konkurranser i England og Sudan.

– Vi stilte med et lag på fire stykker i de utenlandske konkurransene. I Den første internasjonale konkurransen i England vant vi ett sølv og to bronse-medaljer. Det er gode resultater for en nyoppstartet klubb, sier Nazir.

I gamle dager ble hesteryttere brukt i overraskelses-angrep mot fiendens leir. Hesterytterne red inn i fiendens leir og rev opp pluggene på telt med lansen.

– Sporten er i tillegg svært populær i arabiske land og det er også flere lag i Afrika og Europa. Siden oppstarten her i Norge har det vært mye interesse for sporten og det har vært mange henvendelser om å få være med på trening. Det er positivt at flere er interessert i å se hva vi driver på med, sier Nazir.

LES OGSÅ: Aldri for sent: Reidun (83) prioriterer P.T. flere ganger i uken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere