RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-mann tiltalt for ågervirksomhet

OSLO: Lars Petter Pedersen er den første nordmannen som er tiltalt for ågervirksomhet. Saken hans kan bli første gang ågerparagrafen i straffeloven blir prøvd i norsk rett.

Mandag møter Pedersen i retten, tiltalt for å ha lånt ut millionbeløp til kjente forretningsmenn. Han sier til Dagens Næringsliv at han er skuffet over tiltalen.

– Jeg har sittet i fengsel en del år siden slutten av 90-tallet. Men etter at jeg ble løslatt i 2004 ble jeg kjent med en del finansfolk. Siden har jeg vært i den hvite delen av verden, sier Lars Petter Pedersen til avisen.

Politiet mener Pedersen har hatt et overforbruk på 10 millioner kroner i forhold til hva han har tjent. Det er penger politiet mener stammer fra kriminell virksomhet.

Lovforbudet mot ågervirksomhet er foreslått fjernet i den nye straffeloven som ble vedtatt i 2005, og som trer i kraft neste år.

Åger er slik definert i straffelovens §295: For åger straffes den som ved rettshandel utnytter noens nød, lettsinn, uforstand eller avhengighetsforhold til å oppnå eller betinge et vederlag, som etter de foreliggende omstendigheter står i et påtakelig misforhold til det som ytes, eller som medvirker hertil.

Pedersen er tiltalt for tre tilfeller av utlån etter denne paragrafen, samt en rekke bestemmelser i forbindelse med de angitte utlånene. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere