*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-megler: – Vi har solgt rubbel og bit. Alt over takst

PROTONVEIEN: Det var mange som drømte om å bo i dette huset på Ulsrud. Rundt 25 familier dukket opp på visning. Prisen endte nesten 300.000 kroner over takst. Foto: Krogsveen

Det er ikke noe problem å få solgt boligen din i dagens marked, forteller megler Jørn Olsen i Krogsveen Oppsal.

Klikk på bildet for å forstørre.

NÆR MARKA: Ulsrud og Bydel Østensjø er gjennomsnittsbydelen i Oslo, viser statistikk. Mange småbarnsfamilier søker seg hit. Foto: Krogsveen

Klikk på bildet for å forstørre.

OPTIMIST: Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

OSLO: Olsen, som har solgt boliger i hovedstaden i mange år, er en smule oppgitt over journalisters hunger etter fete overskrifter.

LES OGSÅ: Norges styggeste rom på Østensjø. Tobias får nytt rom i kveld.

– Det er ikke noe krise i markedet som mange skal ha det til. Det har vært helt texas i noen år, men det er ikke det som er normalen, sier han.

– Januar viser at markedet fungerer godt. Vi hadde ingen overhengere og det som har kommet inn har vi solgt. Rubbel og bit. Og alt har gått over takst, sier megleren og legger til at man derimot ikke kan forvente å selge langt over takst lenger.

– Men det er helle ikke noe man skal forvente, sier Olsen.

Flere boliger over takst

De første visningshelgene i 2014 har vært bra for dem som vil selge, ifølge flere meglere.

Jørn Olsen trekker frem et rekkehus i Protonveien på Ulsrud som nå ble solgt for 4.875.000 kroner, nesten 300.000 over taksten på 4,6 millioner.

– 25 barnefamilier kom for å se på dette huset, vi hadde 13 på liste og fem personer som bød, sier han. Til slutt kunne altså selger si seg godt fornøyd med resultatet.

Olsen solgte også nå en leilighet på Bogerud til 2,8 millioner, 200.000 kroner over takst.

– Her i området er det fortsatt mulig å få gode boliger til fornuftige priser. Mange ser seg nå litt lenger utover i Oslo, siden prisnivået sentralt har blitt så ekstremt, sier megleren. Olsen har ingen tro på noen krise i markedet.

– Markedet er nå der det bør være, sier han.

LES OGSÅ: Her rives herskapsvillaen på Bekkelaget

Nyhetstørke

Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, forteller at de rapporter de får fra meglere i Oslo-området er at mange meglere har fått solgt alle boligene sine i løpet av de første visningene i 2014.

– Tilbakemeldingene går overhodet ikke på at det er noen tørke i markedet. Mange journalister blander sammen vanlig sesongbetont variasjon med en prisnedgang man skal bekymre seg for, sier Tveter.

– Etter en lang periode med lite spennende nyheter er det vel fristende å kjøre hardt på prisnedgang, sier han.

LES OGSÅ: Megler tror på nye høyder i 2014

Annerledeslandet

Direktøren påpeker at prisene gjerne går ned mot slutten av året for så å stige igjen i årets første halvdel. Tveter tror derfor ikke på de aller feteste overskriftene om et forventet krakk i markedet.

– Når man ser på situasjonen i annerledeslandet Norge, med en million på bok per nordmann, så er det ingen grunn til å tro på noen dramatisk utvikling for boligprisene, sier Tveter og ramser opp lav arbeidsledighet, god lønnsvekst, jevn innflytting og god kjøpekraft som faktorer som vil spille inn.

– Nå kjøpekraften er det og etterspørselen er det, er det ingen grunn til å tro at boligmarkedet skal falle sammen, sier Finn Tveter.

LES OGSÅ:

Boligen på Godlia gikk en million over takst

Boligsalget stupte i november

Her kan det komme 350 nye studentboliger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.