Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Nye landets nest største teater

Tallenes tale er klar: Oslo Nye Teater er landets nest største teater målt i publikumsoppslutning i 2008. Hele 196.783 publikummere fant veien til teatrets forestillinger i fjor.

Dette tallet gjør fjoråret til et av de mest suksessrike årene i teatrets moderne historie. Gjennomsnittlig hadde forestillingene en dekningsgrad på 75%, og teatret spilte alt i alt 668 forestillinger fordelt på teatrets tre scener, Oslo Nye Hovedscenen, Oslo Nye Centralteatret og Oslo Nye Trikkestallen.

- Det er veldig gledelig at publikum til de grader støtter opp om våre produksjoner, sier teatersjef Svein Sturla Hungnes.

- Vårt teater mottar tilskudd fra Oslo Kommune, og responsen fra publikum viser at dette er vel anvendte penger. Vi ønsker å være et urbant storbyteater som tiltrekker seg mange ulike publikumsgrupper, og det klarte vi i fjor med et variert repertoar som henvendte seg til eldre, ungdom og barn, samt et flerkulturelt publikum.

Fjorårets store publikumsvinner og en viktig årsak til det gode resultatet er Singin in the Rain, som endte opp med et totalt besøk på formidable 95.046 besøkende.

- Det er et ekstremt høyt tall, sier en fornøyd teatersjef.

Svein Sturla Hungnes hadde selv ansvaret for regien på denne forestillingen, som han har hatt på alle teatrets store musikalsuksesser siden 2000.

- Vi har vært med på å starte den nye store musikalbølgen som vi har sett vokse fram her i byen de siste årene. Og det faktum at vi har satt en så høy standard for denne typen teater, har vært med på å skape fornyet interesse for musikalen langt utenfor Oslo bys grenser.

Med over 50.000 solgte billetter pr. dags dato, på årets musiklaopsetning, Les Misérables, ser det ut som om Byens eget teater har en sikker plass i byens egen befolkning.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot