*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-OL får støtte fra Lier

  Foto: Arkivfoto

Lier kommune har kastet seg inn i dansen om å bli en del av den norske OL-søknaden for vinteren 2022. Nå støtter de Oslo-OL.

LIER: – Dette vil bidra til å sette Lier på kartet og vi kan tilby en flott løsning på Lierskogen, sier ordfører Helene Justad.

Mandag gikk søknaden til byrådslederen i Oslo kommune og styret i Norsk idrettsforbund, der Justad skisserer et samarbeid rundt innkvartering og full stadionarena for skiskyting.

Det aktuelle området på 133 dekar ligger på Heiatoppen på Lierskogen, like ved avkjøringen til asylmottaket. I brevet spiller Lier inn mulighetene til å bygge et hotell og en innkvarteringslandsby for utøverne.

– Vi vil i forbindelse med disse byggene kunne tilby en full etterbrukspakke, understreker Justad.

LES OGSÅ: Ja, vi vil ha OL i Oslo

Ishall

Videre sier hun at det også er meget gode muligheter til å anlegge en full stadionarena for skiskyting i det aktuelle området fordi det grenser til Kjekstadmarka, som har et meget godt og variert løypenett allerede i dag.

– Dette anlegget vil ikke komme i konflikt med markagrensa, påpeker hun.

Det er ikke bare hotell og skiskytterstadion Lier ønsker å tilby. Både Drammen og Asker har allerede signalisert at de kan være aktuelle i kampen om ishall. Nå ønsker Lier å bli tatt med i den samme vurderingen.

– Vi har god plass til en ny, stor ishall på Liertoppen, sier ordføreren, og viser til at kommunen har 700 dekar som grenser til det foreslåtte område, og, som allerede er regulert til idrettsformål.

LES OGSÅ: Alt om Ski-VM i Oslo

Plassering og infrastruktur

Hun legger også vekt på sentral plassering og god infrastruktur når hun argumenterer for at Lier bør bli vurdert som OL-vertskap.

– Vårt forslag vil kunne bidra til et kompakt OL-arrangement. Fordelene med en god, eksisterende og planlagt infrastruktur foreligger allerede i dag, sier hun avslutningsvis.

Kommunen har bedt om et møte med Oslo kommune og Norsk idrettsforbund der de ønsker å utdype tankene videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag