RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-oppgjør i ekte amerikansk stil


Bilde fra forrige gang osloklubbene møttes til kamp, den gangen på Jordal. En kamp der Vikings stakk av med seieren.
Bilde fra forrige gang osloklubbene møttes til kamp, den gangen på Jordal. En kamp der Vikings stakk av med seieren. Foto: FOTO: Thomas N. Kejser-Lervik
Oslo Vikings tar i mot Vålerenga Trolls til kveldskamp fredag. En kamp som vil bli noe helt utenom det vanlige.

De to lagene fra hovedstaden har en lang historie bak seg. Både som gode samarbeidspartnere og rivaler. Det har de vært siden lagene startet opp i Norge på 80-tallet. Begge lagene var med å starte både forbundet og serien.

Trolls og Vikings har jobbet godt med rekruttering over en lang periode, og spillerstanden blant de yngre i lagene øker.– Historisk sett har begge lagene omtrent like mange NM-gull, og er de to mest meritterte lagene i Norge. Mellom klubbene er det fiendskap, samtidig som de er gode venner, sier Gaute Moseby, arrangementansvarlig og tidligere spiller for Oslo Vikings.

Første kveldskamp i Norge

På fredag møtes lagene på Frogner stadion, med kampstart klokka 19.00. Det er første gang en kamp spilles i kveldslys en fredag kveld i Norge.

– Det er noe spesielt med kveldskamper, det er en helt annen atmosfære. Jeg tror både fans og spillere vil elske det. Det er en stor forskjell fra kamper i dagslys, sier Vikings trener, Eric Raisbeck

Han har god erfaring med kamper i Friday night lights fra High school-football, både som spiller og trener.

Les også: Hvilken idrett krever mest?

– Ikke nok med at vi skal spille kveldskamp på en fredag, det er til og med kvelden før nasjonaldagen, sier Raisbeck.

I samarbeid med Hard Rock Café, vil også opplegget rundt kampen bli noe uten om det vanlige. Hard Rock stiller med VIP-tribune for venner, sponsorer og klubbens egne. En DJ vil spille live på stadion, og i ekte amerikansk stil skal være et opplegg for tilskuere i halftime.

Underveis i kampen vil også reglene bli forklart for tilskuerne, slik at også de uerfarne publikummere kan henge med i kampens gang.

Vil øke interessen

Oslo Vikings har gått rundt i Oslos gater og snakket med folk, samt delt ut flyere. Erfaringen var at Oslos befolkning virker interesserte og var nysgjerrige på idretten.

– De stilte mange gode spørsmål, og det virket som om de synes det var spennende. For meg var det litt rart at flere vi snakket med aldri hadde hørt om Vikings, som har eksistert i byen i 26 år, forteller Raisbeck

Les også: Viqueens-kvartett ble verdensmestere i cheerleading

Amerikaneren håper dette arrangementet kan være med på å øke interessen av sporten i Norge. Oslo er en stor by, med mange sportsinteresserte, og amerikansk fotball er noe unikt og annerledes.

I sesongens første møte mot en av NM-favorittene, Eidsvoll 1814s, dukket om lag 750 tilskuere opp. Raisbeck tror ikke det er umulig at kveldskamper, slik som på fredag, kan trekke både ett og to tusen tilskuere til tribunene.

Åpen kamp

– Det blir spennende å se hvordan kveldskampen slår ut. Er vi heldige med været, som det ser ut som vi blir, kan dette helt klart bidra til å øke oppmerksomheten rundt idretten, sier Simen Kristensen, trener for Vålerenga Trolls.

Etter en sesong i 2. divisjon, rykket osloklubben opp igjen til 1. divisjon denne sesongen.

– På en måte ser vi på oss selv som underdogs mot Vikings, i og med at vi akkurat har rykket opp igjen. Allikevel vil jeg si at kampen er ganske åpen, og vi har helt klart en mulighet til å vinne, forteller Kristensen.

Les også: – Det betyr at vi har mindre slagkraft

Han forteller også at de tidligere delte banen på Jordal med Vikings, men da rivalene fikk sin nye arena på Frogner stadion, ble kampen mellom øst og vest enda tydeligere.

– Det blir det laget som har dagen som stikker av med seieren. Vi gleder oss til kamp, sier Kristensen.

Også Vikings trener tror kampen vil bli jevn.

– Trolls er solide, og begge lag er sultne på en seier. For oss blir det viktig å fokusere på å gjøre de små tingene riktig. De har flere gode spillere, og vi må sørge for å rette fokuset mot dem, forteller Raisbeck.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere