RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo politidistrikt fikk 80.000 i bot


Oslo politidistrikt må punge ut, etter at de lot en mann sitte 78 dager for lenge i fengsel.
Oslo politidistrikt må punge ut, etter at de lot en mann sitte 78 dager for lenge i fengsel. Foto: Arkivfoto
Rundt tusen kroner dagen i bot kostet det Oslo politidistrikt å holde en mann for lenge fengslet.

OSLO: Spesialenheten for politisaker har ilagt Oslo politidistrikt en foretaksstraff på 80.000 kroner etter at en mann sonet for lenge i fengsel.

Mannen, som er i 50-årene, sonet i fjor 78 dager for lenge i fengsel. Han var opprinnelig idømt et forelegg på 56.000 kroner, subsidiært 20 dager i fengsel.

LES OGSÅ: Mann skulle sone 17 dager i fengsel – satt i nesten fire måneder

Etter at mannen delvis hadde betalt boten, ble det bestemt at han skulle sone 16 dager i fengsel.

Men som følge av en feil i Oslo-politiets systemer ble mannen sittende i fengsel i hele 94 dager totalt, tilsynelatende uten selv å ha oppdaget feilen og gjort den kjent

Oslo politidistrikt tok kontakt med mannen da forholdet ble oppdaget, og beklaget oversoningen på det sterkeste. Politidistriktet anmodet mannen om å søke advokatbistand på det offentliges bekostning, for best mulig å ivareta sine rettigheter og økonomiske krav.

Oslo politidistrikt oversendte selv saken til Spesialenheten for politisaker til vurdering. Spesialenheten besluttet å iverksette etterforskning, og ila politidistriktet foretaksstraff på 80.000 kroner – altså drøye tusen kroner for hver dag mannen sonet for lenge.

Oslo politidistrikt har foretatt en grundig gjennomgang av saken, og har iverksatt tiltak for å bedre kontrollrutiner og samarbeid med andre organer som har ansvar for straffegjennomføring, melder de selv i en pressemelding.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere