*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Politidistrikt søker skjenking

En av Østkantavisas lesere stusser over en noe spesiell skjenkesøknad.

En av Østkantavisas lesere gjorde store øyne da han oppdaget at Oslo politidistrikt (Grønland Politistasjon), søker skjenkebevilling behandlet i kommende bydelsutvalg.

GRØNLAND: Har jeg lest galt? Kan det stemme at politiet søker om skjenkebevilling til Grønland politistasjon? undrer han i en mail.

På sakskartet

I Oslo kommune er det bydelsutvalgene, i dette tilfellet Gamle Oslo, som har ansvaret for å komme med en uttalelse til Næringsetaten i henhold til alkoholloven. Dette for, i følge tidligere nevnte lov, «...å forebygge sosiale problemer og legge til rette og styrke sosialt nærmiljø».

Og på kommende møte i Gamle Oslo bydelsutvalg står det ganske riktig en søknad til behandling om skjenkebevilling, med Oslo politidistrikt (Grønland politistasjon) i tittelen.

Bydelsdirektør Marit Langfeldt Eges innstiller til bydelsutvalget om å «...anbefale søknad om serverings- og alminnelig skjenkebevilling for all alkoholholdig drikk/Ny bevilling med åpnings- og skjenketid inne til klokken 01.00/03.00, ved Grønland politistasjon - Eurest Personalrestauranter AS, Grønlandsleiret».

Udramatisk

Årsaken er imidlertid mindre dramatisk enn man kanskje kunne frykte. Politiet drikker ikke alkohol i kantina på Politihuset på Grønland, verken til lunsj eller i andre sammenhenger.

Jeg forstår at man kan stusse over søknaden, men dette er helt udramatisk, beroliger Arnt - Otto Nilsen, kontorsjef ved kontor for eiendom og sikkerhet i Oslo politidistrikt.

Han forklarer søknaden med at dette er noe nyopprettede kantiner automatisk søker om, og at årsaken skyldes skifte av kantinefirma på ved politidistriktet

Vi har skiftet leverandør av denne tjenesten fra ISS til Eurest personalrestauranter. Dermed ligger det i retningslinjene for kantinedrift at man må søke om skjenkebevilling. Dette er ikke noe politidistriktet har med i sin anbudskonkuranse. ISS har også hatt det formelle rundt skjenkebevilling i de årene de har drevet kantine for oss.

Så dere serverer ikke alkohol i kantina på Politihuset?

Det kan jeg forsikre om at vi ikke gjør, og ei heller vil komme til å gjøre i regi av personalkantinen vår, avslutter han.

Det er ikke mulig å få kjøpt alkohol i kantina.

Dermed må man fortsette med å krysse gata fra Politihuset om man ønsker å leske strupen med noe annet enn vann, te eller kruttsterk kaffe også for framtida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.