RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-politiet får nesten 40 millioner

- Fantastiske nyheter, sier politimester Hans Sverre Sjøvold om den varslede økte bevilgningen til Oslo-politiet.
- Fantastiske nyheter, sier politimester Hans Sverre Sjøvold om den varslede økte bevilgningen til Oslo-politiet. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Oslo-politiet får 38,8 millioner kroner ekstra for å betale for ekstra vakthold på grunn av et skjerpet trusselbilde. Bevilgningen kommer i revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag, skriver VG.

OSLO: Med Stortingets velsignelse vil Oslos politimester kunne ta pengene i bruk fra 1. juli.

– Dette er fantastiske nyheter og en stor dag for Oslo-politiet og hovedstadens innbyggere, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt til VG.

Les også: - Det finnes ingen tryggere hovedstad i Europa enn Oslo

Hevet trusselnivå
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) begrunner bevilgningen med den kraftige økningen i politivakthold siden trusselnivået ble hevet i fjor høst.

– Den økte beredskapen skal ikke gå ut over andre viktige politioppgaver. Oslo står også med alle sine institusjoner i en helt spesiell stilling i forhold til landet for øvrig. Det økte vaktholdet har krevd ekstra mye politikraft, sier Anundsen.

Les også: Ungdom i Oslo er mer lovlydige enn før

- Krevende
Politimester Sjøvold beskriver beredskapssituasjonen som veldig krevende i Oslo.

– Dette betyr at vi kan fortsette driften uten å kutte ned på enkelte områder – og det er svært bra. Det har vært belastende at vi har måtte bruke så mye ressurser på vakthold og overtid for å sikre bygninger som Stortinget, ambassader, departementer og en rekke andre institusjoner og arrangementer, sier han. (©NTB)

Les også: - Oslo er en «søppel»-by som flyter over av langere, tiggere, voldskriminelle og prostituerte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere