Oslo-politiet overtar etterforskning av likfunn

Et lik ble funnet i et skogholt i Oppegård kommune mandag kveld.

Et lik ble funnet i et skogholt i Oppegård kommune mandag kveld. Foto: FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak

Etterforskere fra Oslo har overtatt saken, etter at et lik ble funnet i Oppegård i går kveld.

Pål Bjelland i Follo-politiet informerte om at det kun er Oslo-politiet som gir opplysninger i saken heretter. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

OPPEGÅRD/OSLO: Det var mandag kveld at politiet i Follo fant et lik i et skogholt bak en bensinstasjon på Sofiemyr i Oppegård kommune. Politiet ønsker foreløpig ikke å bekrefte verken kjønn eller alder på liket.

– Vi har ingen informasjon å komme med enda. Det vil komme en pressemelding om dette i løpet av dagen, opplyser Jørn Kristian Jørgensen i politiets kommunikasjonsenhet.

Videre opplyser han om at det vil ikke bli gitt informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde som ble funnet er identifisert.

Hevder Sigrid er funnet

Oslo-politiet vil ikke si noe om funnet kan knyttes til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Likevel går ØB.no langt i å hevde at det er Sigrid som nå er funnet.

Avisen forteller at Follo-politiet skal ha aksjonert mot et forretningslokale i umiddelbar nærhet av funnstedet i går kveld. To menn ble pågrepet etter aksjonen. Aksjonen skal ha blitt utløst av et annet oppdrag.

Etter hva ØB.no erfarer, skal det ha vært konkrete tips i Sigrid-saken som gjorde at bevæpnet politi aksjonerte mandag kveld.

Kan ikke knyttes til Sigrid-saken

At Oslo-politiet nå overtar etterforskningen styrker imidlertid mistanken om at det kan være savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som er savnet. Politiet ønsker imidlertid ikke å si noe om likfunnet kan knyttes til Sigrid-saken.

Politiet skulle egentlig ha en presseoppdatering om Sigrid-saken tirsdag morgen, men denne er nå utsatt.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE HER

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø like etter midnatt 5. august. Hun var da på vei hjem fra en venninne, som bor på Godlia.

Alle spor stoppet ved Østensjø Kanvasbarnehage, bare et steinkast fra Sigrids hjem. Ved barnehagen ble skoene hennes og en mobiltelefon funnet, og flere vitner skal ha hørt skrik i tidsrommet da Sigrid forsvant.

Har lett like ved

Det har tidligere vært flere leteaksjoner etter Sigrid i Oppegård kommune.

I skogsområdet der liket ble funnet, ligger det også en bondegård, og det har ifølge søkekartet på finnsigrid.no blitt lett rundt bondegården, men ikke lenger inne i skogen der det uidentifiserte liket ble funnet mandag kveld.

Se videoklipp fra funnstedet her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.