RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kongsvinger 20150125. Mulla Krekar utenfor Kongsvinger fengsel etter at han ble løslatt søndag morgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kongsvinger 20150125. Mulla Krekar utenfor Kongsvinger fengsel etter at han ble løslatt søndag morgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Oslo-politiker: - Jeg vil ikke ha noen på FNs terrorliste i nabolaget

Sist oppdatert:
Det er naivt å fremstille mulla Krekar som noe annet enn en terrorist, mener Pia Prestmo (H).

GAMLE OSLO: - Jeg har via advokat Brynjar Meling invitert mulla Krekar på te. Vi må vise at bydelen Gamle Oslo er en inkluderende bydel, sa Line Oma (Ap) til Aftenposten søndag.

Det får hennes politiske motstandere til å se rødt.

- Denne karen har vært på FNs terrorliste siden 2006, en liste med navn som har tilknytning til al-Qaida. Han ledet terrororganisasjonen Ansar al-islam som, ifølge Store norske leksikon , har utført massakrer, sier styremedlem i Gamle Oslo Høyre, Pia Prestmo.

På FNs terrorliste
Tirsdag blir tvangsbosetning av Krekar behandlet i Oslo Tingrett. Dersom tingretten faller ned på at det ikke finnes hjemmel for å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra, vil han etter all sannsynlighet flytte tilbake til familien, som bor i en kommunal bolig på Tøyen i Bydel Gamle Oslo.

Prestmo mener det er naivt å fremstille Krekar som et positivt innslag i nærmiljøet.

Pia Prestmo (H) ønsker ikke mulla Krekar tilbake til Tøyen.

- Oma argumenterer med at hun gjør dette «for å fremme integrasjonen». Men dette er en mann som står på FNs terrorliste. Men dette er en mann som har truet Erna Solberg, og som synes det er riktig å drepe norske soldater i utlandet, sier hun.

Les også: Krekar avviser tilknytning til terrorgruppe

Ønsker ikke Krekar i nabolaget
På spørsmål om hvordan hun mener nabolaget bør ta imot Krekar, sier Prestmo følgende.

- Jeg har ikke lyst til å ta i mot Krekar i det hele tatt. Jeg ønsker ikke å ta i mot noen som står på FNs terrorliste i nabolaget.

Prestmo er bekymret for hvilken innvirkning Krekar kan ha.

- Han kan oppleves som en inspirasjonskilde hos unge mennesker i nabolaget, og det synes jeg er problematisk. Jeg er bekymret, sier hun. 

Les også: - Jeg vil ikke til Kyrksæterøra

- Virker ganske naivt
Prestmo mener mange er i ferd med å glemme at mulla Krekar fortsatt anses som en trussel mot rikets sikkerhet.

- Han går rundt og smiler, kysser bakken og ser litt godmodig ut. Men ærlig talt. Han er på FNs terrorliste. Jeg synes det virker ganske naivt, sier hun.

Oma sier til Aftenposten at hun ikke synes det er spesielt farlig å invetere Krekar hjem.

- Nei, når politiet mener det er trygt å la ham komme til familien i Oslo, så stoler jeg på deres vurdering av det spørsmålet. Jeg mener det er viktig å vise at vi er en åpen bydel. Mitt håp er at om jeg kan invitere Krekar på te så kan kanskje andre invitere naboen sin. Slik styrker vi integreringen, sier hun til avisen.

Les også: «Fagrørsla meler kun egen kake og har null interesse for arbeidslivet generelt»

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere