RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Operabygget i Bjørvika trekkes frem som en av flere kvaliteter ved Oslo som by.
Operabygget i Bjørvika trekkes frem som en av flere kvaliteter ved Oslo som by.

Oslo scorer høyt på arkitektur og design

Oslo er ranket til fjerdeplass over verdens beste byer innen arkitektur og design. Slike ting gjør at byrådet blir glad.

OSLO: Oslo var nominert i kategorien «Best City» i magasinet Wallpaper Design Awards 2011 sammen med Chicago, Hong Kong, Johannesburg og Rio de Janeiro.

Stolt byråd

– Dette er en anerkjennelse av Oslo Fjordbyarbeid. Operaen trekkes selvfølgelig frem, men også den nye Holmenkollbakken, planene for nytt Munch-museum, nytt hovedbibliotek og nytt Astrup Fearnley-museum på Tjuvholmen fremheves i begrunnelsen. Revitaliseringen av eldre bydeler som Grünerløkka får også hederlig omtale. Det er hyggelig å konstatere at alt som nå skjer for å gjøre Oslo mer attraktiv legges merke til internasjonalt, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Anerkjent magasin

Wallpaper er blant verdens mest anerkjente magasin innen arkitektur og design. I begrunnelsen skriver de at Oslo endelig trer ut av designskyggen fra nabohovedstedene Stockholm, København og Helsingfors.

– Oslo er i den unike posisjon at vi kan realisere en moderne Fjordby, uten å sanere etablerte områder. Samtidig åpner vi byen mot fjroden, og flytter motorveier, containere og gjerder som tidligere sperret folk borte fra byens beste tomter. God arkitektur og gode offentlige rom er viktig og betyr en forskjell for oss som bor i byen. Wallpapers anerkjennelse er en inspirasjon til å arbeide enda hardere med å realisere de vedtatte planene, sier Fredriksen.

Miljø

Oslo er også heldig stilt sett fra naturens side, fremheves det i skryten til Oslo.

– En av de mest miljøvennlige hovedstedene i verden med unik plassering mellom fjorden og Marka og med ren luft, heter det.

Grünerløkka blir trukket frem som in-bydelen på grunn av miksen med gode delikatessebutikker, designbutikker, barer og restauranter, heter det videre.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere