RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo søker om OL

Byrådet i Oslo kaster seg inn i OL-kampen, der utfordrerne blant annet er Tromsø og Trondheim.

Oslo: Ikke lenge etter at Oslo og Holmenkollen fikk ski-VM i 2011, kaster byrådet seg inn i kampen om OL i 2018 også.
- Oslo ønsker å være med i kampen om tildeling av Olympiske vinterleker og Paralympics i 2018, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn i en pressemelding.
Byrådet foreslår å sette av seks millioner kroner til søknadsarbeidet, og vurderer et samarbeid med Lillehammer eller Krødsherad kommune for å gjøre søknaden sin mer attraktiv.
Det er over to måneder siden idrettsstyret i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité vedtok at Norge skal søke om OL og Paralympics. Generalsekretær i Skiforeningen, Steinar Eidaker, er overbevist om at Oslo er rett by for OL i 2018.
- Det er slik at Oslo har en helt annen kapasitet enn Trondheim og Tromsø. Det finnes rett og slett flere hoteller og sengeplasser her. De to sistnevnte kan heller ikke tilby en like god infrastruktur. Veiene er dårlige, og det samme er tilgjengeligheten, sa Eidaker til Ullern Avis Akersposten forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere