*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-skoler ikke tilknyttet 110-sentralen

Brannforebyggende avdeling i Oslo vil ha alle Osloskolene tilknyttet 110-sentralen.

Oslo: En prosjektgruppe arbeider nå for å kartlegge nytteverdi og kostnader.
Vi har som mål å få alle Osloskolene knyttet opp mot 110-sentralen i år, sier Sigurd Folgerø Dalen, tekniske brannmester og skoleansvarlig i Oslo.
I dag er det kun noen få skoler som har tilknytning til 110-sentralen. Noen spesialskoler og Kastellet skole på Nordstrand har tilkobling.

Med fokus på verdisikring av Osloskolene, er det i 2006 blitt opprettet en prosjektgruppe for å kartlegge behovet for å koble alle Osloskolene opp mot 110-sentralen på kvelds og nattestid. Prosjektgruppen består av representanter fra brann- og redningsetaten, Undervisnigsbygg Oslo KF og Oslo Forsikring AS.
Det er i dag få skoler som har direktevarsling til 110-sentralen gjennom sine brannalarmanlegg. I tilfeller hvor det er branntilløp på et tidspunkt hvor skolene står tomme, medfører dette lenger responstid fra brannvesenet og et større skadeomfang på skolene.
Prosjektgruppens viktigste oppgave i tiden som kommer blir derfor å kartlegge og dokumentere nytteverdien av en slik oppkobling. I fremtiden skal vi sørge for en så rask responstid som mulig fra brannvesenets side, samtidig som prosjektet kan forsvares økonomisk, sier Dalen.

Oslo kommune bruker mange millioner kroner på restaurering og interne brannanlegg på skolene. Det siste og viktigste leddet, nemlig tilkobling til 110-sentralen, blir utelatt.
Det er ulogisk at ikke blir bevilget penger til skolene som er øremerket oppkobling til oss, sier Kai Hagberg, brannmester ved 110-sentralen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag