Oslo søker VM i skiskyting

Liv Grete Skjelbreid Poirée og Ole Einar Bjørndalen håper Oslo får VM i skiskyting

Liv Grete Skjelbreid Poirée og Ole Einar Bjørndalen håper Oslo får VM i skiskyting

Norges Skiskytterforbund har vedtatt å søke VM i skiskyting i Holmenkollen i 2016 og 2017. Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid Poirée blir VM-ambassadører for Norge.

OSLO: - Vi søker VM fordi vi har ett av verdens mest moderne og mest kompakte skiskytteranlegg i Holmenkollen. Norge har sterke skiskyttertradisjoner, vi har kompetanse på å avvikle store mesterskap, vi lager førsteklasses opplevelser for tv-seerne og publikum skaper en unik atmosfære i løypa, sier president Tore Bøygard i Norges Skiskytterforbund..

Han er svært glad for at Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid Poirée har takket ja til å bli VM-ambassadører for Norge.

-VM i skiskyting i Holmenkollen vil bli en fantastisk folkefest med over 100.000 tilskuere i løpet av VM-uka. Ole Einar og Liv Grete vil, med sin erfaring og posisjon i det internasjonale skiskyttermiljøet, være svært viktige medspillere i den prosessen vil nå starter på, sier Bøygard.

Arrangerte i år 2000

Avgjørelsen om hvilke land som får arrangere VM i 2016 og 2017, tas under kongressen til Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i Italia i 2012.

I Norges søknad vil man ikke prioritere mellom de to alternativene. Sist Norge arrangerte VM i skiskyting var i Holmenkollen i 2000, der Skjelbreid Poirée vant to VM-gull og Bjørndalen en VM-bronse.

- VM på hjemmebane har vært ett av høydepunktene i min karriere. Publikum i Holmenkollen verdsetter store idrettsprestasjoner og har et engasjement som skaper en utrolig stemning og atmosfære, sier Bjørndalen.

Han mener i tillegg er Holmenkollen en av verdens mest moderne og kompakte skiskytterarenaer.

-Et VM i Holmenkollen vil medføre svært positiv reklame for skiskyting både i Norge og internasjonalt, sier Bjørndalen.

Holmenkollen i særklasse

Dette er tredje gang siden 2000 at Norge søker VM i skiskyting. Da det på IBU-kongressen i sommer ble avgjort hvem som skulle tildeles VM i 2015, tapte Norge på målstreken for Kontiolahti i Finland.

- Vi har et sterkt ønske om å arrangere VM i skiskyting og lanserer derfor vårt kandidatur allerede nå. Oslo er en idrettsby og om få måneder blir Oslo vertskap for VM på ski. Nå ønsker vi å fylle Holmenkollen med en ny idretts- og folkefest i 2016 eller 2017. Det er positivt for alle som er glad i idrett i Norge, for Oslo, Holmenkollen og for rekrutteringen til norsk skiskyting, sier Tore Bøygard.

Liv Grete Skjelbreid Poirée ble VM-dronningen i 2000 og har svært gode minner fra mesterskapet.

- Jeg har konkurrert på verdens fremste skiskytterarenaer, og det er mange flotte anlegg rundt omkring. Holmenkollen er imidlertid i en særklasse med verdens beste publikum som heier på alle. Vi har de beste forutsetningene for å lage et unikt mesterskap, både for tv-publikum, tilskuere og utøvere, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag