RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Sporveier på gli


BU-leder Elin Horn Galtung. Arkivfoto
BU-leder Elin Horn Galtung. Arkivfoto
Etter et år med purring, har Elin Horn Galtung endelig fått igang en dialog med Oslo Sporveier angående 41-bussen.

Røa: Vel tolv måneder er gått siden Ullern Avis Akersposten skrev om beboerne langs Ekraveien som mistet lokalbussen sin. Avisen fortalte om pensjonister og brukere av Røa eldresenter som plutselig mistet bussen de trengte for blant annet å komme seg til matbutikken, eldresenteret, legen og frisøren. Flere fortalte at de hadde fått forringet livskvalitet som følge av omleggingen, og at de følte seg maktesløse overfor Sporveiene. Elin Horn Galtung (H), leder i Vestre Aker bydelsutvalg, lovet å ta tak i saken, og flere har undret seg over hvorfor ingenting har skjedd.
- Jeg skrev et brev til Oslo Sporveier for over et år siden. Etter gjentatte purringer fikk jeg svar i forrige måned. Nå har vi hatt et møte med dem, og vi har fått igang en god dialog. Jeg er positiv, sier Horn Galtung.
- Jeg forklarte dem at det er en gruppe som har falt utenfor og ikke har noe kollektivt tilbud, og hvor stort savnet etter Røa Ring er blant de eldre i området. Sporveiene fortalte at de også har fått mange tilbakemeldinger. Vi har avtalt et nytt møte 17. oktober, fortsetter hun.
Horn Galtung sier hun er optimist, men tør ikke spå når beboerne langs Ekraveien eventuelt vil få bussen sin tilbake.
- Sproveiene foretar ruteendringer to ganger i året. Neste gang blir 1. april. Men vi vil selvfølgelig forsøke å snakke dem til å forandre ruten tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere