*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Sporveier provoserer eldre

Oslo Sporveier mottar i disse dager mer enn 150 underskrifter for å få Servicebussen tilbake til Bøler. Vi gir oss ikke før bussen er tilbake, roper kvinnene.

Bøler: Vi ble provosert over Tore Borgens uttalelser om at han ikke har fått protester på omleggingen av servicebussen. Nå har vi samlet mange underskrifter og krever å få svar fra Bogen, sier Ragnhild Knutsen som bor i Bølerlia og har satt i gang underskriftskampanjen for å få Servicebussen tilbake.

Viser ikke hensyn

Det var Bogens uttalelser i en artikkel i Nordstrands Blad 25. januar om servicebussen på Langerud som satte sinnene i kok til gjengen på Bøler.

Vi har sendt protester til Oslo Sporveier, og det vet jeg at flere på Oppsal, Bogerud og Langerud har gjort tidligere. Hele Bøler er i harnisk over Oslo Sporveiers behandling av denne saken. Det er så frekt å si at man nesten ikke har fått klager, når vi vet at mange har klagd, sier gjengen fra Bøler.

Tidligere gikk Servicebussen rundt Bølerlia og stoppet på anmodning, men ble endret etter en omlegging 20.august 2006. Ifølge gjengen fra Bøler var Servicebussen lett å komme inn og ut av, selv med rullator og sjåførene på de gamle bussene var sympatiske, hyggelige og hjelpsomme

Bussen som går her nå stopper bare ved eldresenteret og ved biblioteket. Den kjører rundt Bølerlia, men stopper ikke noen steder. Dessuten er sjåførene frekke og viser ikke hensyn til oss eldre, sier den samstemte gjengen.

Underskrifter

Vi sliter med å komme oss til trygdekontoret på Bogerud, det er håpløst å komme seg til Manglerud og nå må vi gå opp hele bakken til toppen av Bølerlia, selv om bussen kjører den samme ruta, sier Mildred Pedersen.

Trafikksjef Tore Bogen i Oslo Sporveier vil en av de nærmeste dagen motta vel 150 underskriftene fra Bølerbeboerne som ønsker Servicebussen tilbake.

Skal stoppe på anmodning

Trafikksjef Tore Bogen tilbakeviser påstandene om at bussene er dårlig tilrettelagt.

Bussene som går på linjen i dag er større, bredere og har mer gulvplass enn de gamle. Vi mener de er bedre tilrettelagt for bevegelseshemmete. Bussens sjåfører skal også stoppe på anmodning, blant annet i Bølerlia, sier Tore Bogen.

Bogen sier at han bare har fått en henvendelse etter artikkelen i Nordstrands Blad 25. januar og holder fast på at det ikke er planer om endringer i busstilbudet.

Hvis det kommer 150 underskrifter fra folk på Bøler mistenker jeg at flere av dem ikke har vært ute reist med bussen en gang, sier Bogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag