RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biogassreklame:
Biogassreklame:

Oslo sør kan få biogassbusser i 2011

Mandag var det offisiell åpning av anlegget som omdanner kloakk til biogass for byens busser. Oslo sør kan stå først i køen når ordningen skal utvides i 2011.

BEKKELAGET: I dag går 31 renovasjonsbiler på biogass, til sommeren settes 14 busser mellom Lommedalen og Oslo sentrum i trafikk med biogass. Og sommeren 2011 kan busser i Oslo sør bli de neste til å ta i bruk det miljøvennlige drivstoffet.

– Bussrutene i Oslo sør skal ut på anbud og her blir det lagt inn strenge miljøkrav som kan gjøre at det kan bli biogassbusser i hele dette området. Disse bussene slipper ikke ut svevestøv, har ingen problemer med lukt og gir også mindre støy, sier samferdsel- og miljøbyråd Jøran Kallmyr (Frp).

Mandag foretok han den offisielle åpningen av biogassanlegget på Bekkelaget sammen med miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Små bidrag hjelper

I anlegget tar man nå vare på biogassen i stedet for å brenne den av slik det ble gjort tidligere. Dermed kan du med et dobesøk gi et beskjedent, men ikke ubetydelig, bidrag til miljøet.

En liten bæsj kan nemlig drive en stor buss hele 40 meter.

– Når jeg nå sitter der trenger jeg ikke avisen lenger, det er underholdning nok i å tenke på at jeg driver 37-bussen fra VG-bygget og litt forbi Deichman. Når vi tar med konas bidrag er vi helt opp ved Vår frelsers gravlund, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

– Nå kan man sitte og kose seg på toalettet og samtidig gjøre en innsats for Oslo og miljøet, sier Kallmyr.

Og det var nettopp dette Odd Børresen snakket om i sitt kåseri om rikdom, miljø, forbruk og det å bruke ting om igjen. Busser på biogass redder ikke verden fra undergang, men det bremser i alle fall farten mot stupet.

– Ikke luktplager lenger

I sentrum og Oslo Øst er det nå 280.000 innbyggere som bidrar med sine små etterlatenskaper daglig. Dette er nok til å holde 80 busser i drift.

– For oss er det morsomt å ha dette på plass. Nå kan vi ivareta vannkvaliteten i fjorden, lage biogjødsel og holde lufte ren, sier Eli Grimsby som er direktør i Vann- og avløpsetaten.

– Vi har gledet oss lenge til denne dagen og er stolte over resultatet, sier hun

Vil beboerne i området her merke noe til biogassanlegget?

-Tidligere hadde vi noen klager på lukt, men det har vi ikke lenger. Det eneste er at det kommer noen biler for å hente gassen, men det er så lite at det ikke regnes som et problem, sier Eli Grimsby.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere