RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo trenger ditt blod


Vervekampanje: - Gi blod, oppfordrer Tor Ole Bergan og Grethe Aarstad. Foto: Andreas Lindbæk
Vervekampanje: - Gi blod, oppfordrer Tor Ole Bergan og Grethe Aarstad. Foto: Andreas Lindbæk
I dag var blodbussen på Aleris sykehus på Frogner for å rekruttere nye blodgivere. – Ny blodkampanje skal få flere til å gi blod, sier Tor Ole Bergan.

FROGNER: Blodbankene over hele landet mangler blodgivere. Behovet for blod har økt og tilgangen på blodgivere er blitt dårligere.

– Situasjonen blir verre og verre for år til år. Forbruket og behovet for blod går opp, mens det blir færre blodgivere, sier daglig leder i Røde Kors blodprogram, Tore Ole Bergan, til Lokalavisen Frogner.

Egen buss

Nå øker blodbussen i Oslo antall destinasjoner, og oppfordrer folk og bedrifter til stille opp på de stedene bussen stopper. I dag er det Ullevål sykehus som drifter blodbussen i Oslo, fremover vil også Ahus kjøre bussen noen ganger i måneden. I tillegg er Aleris Sykehus på Frogner er nytt stoppested.

Aleris sykehus og medisinsk senter ligger i bygget til tidligere Røde Kors Klinikken på Frogner. Aleris har en samarbeidsavtale med Røde Kors, og at blodbussen kom hit markerer første steg i dette arbeidet. Dette mener de skal gjøre det lettere å gi blod.

– Vi må ta vårt samfunnsansvar og har derfor inngått et langsiktig samarbeid med Røde Kors. Med dette tilbudet skal det bli enklere å gi blod, sier administrerende direktør på Aleris Sykehus, Grethe Aarstad.

Enorm vervekampanje

Aleris Sykehus har brukt veldig lang tid på å markedsføre tilbudet til folk i nabolaget, pasienter og medarbeidere.

– Vi har påtatt oss ansvaret for å få folk til å gi blod. Nå tar vi imot bussen fire ganger i året og dermed blir det enklere å gi blod for de i nærområdet, avslutter Grethe Aarstad.

På 1,5 timer hadde hele 48 personer meldt seg som blodgivere.

I tillegg kan du registrere deg som blodgiver på Giblod.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere