Gå til sidens hovedinnhold

Oslo trenger ditt blod

I dag var blodbussen på Aleris sykehus på Frogner for å rekruttere nye blodgivere. – Ny blodkampanje skal få flere til å gi blod, sier Tor Ole Bergan.

FROGNER: Blodbankene over hele landet mangler blodgivere. Behovet for blod har økt og tilgangen på blodgivere er blitt dårligere.

– Situasjonen blir verre og verre for år til år. Forbruket og behovet for blod går opp, mens det blir færre blodgivere, sier daglig leder i Røde Kors blodprogram, Tore Ole Bergan, til Lokalavisen Frogner.

Egen buss

Nå øker blodbussen i Oslo antall destinasjoner, og oppfordrer folk og bedrifter til stille opp på de stedene bussen stopper. I dag er det Ullevål sykehus som drifter blodbussen i Oslo, fremover vil også Ahus kjøre bussen noen ganger i måneden. I tillegg er Aleris Sykehus på Frogner er nytt stoppested.

Aleris sykehus og medisinsk senter ligger i bygget til tidligere Røde Kors Klinikken på Frogner. Aleris har en samarbeidsavtale med Røde Kors, og at blodbussen kom hit markerer første steg i dette arbeidet. Dette mener de skal gjøre det lettere å gi blod.

– Vi må ta vårt samfunnsansvar og har derfor inngått et langsiktig samarbeid med Røde Kors. Med dette tilbudet skal det bli enklere å gi blod, sier administrerende direktør på Aleris Sykehus, Grethe Aarstad.

Enorm vervekampanje

Aleris Sykehus har brukt veldig lang tid på å markedsføre tilbudet til folk i nabolaget, pasienter og medarbeidere.

– Vi har påtatt oss ansvaret for å få folk til å gi blod. Nå tar vi imot bussen fire ganger i året og dermed blir det enklere å gi blod for de i nærområdet, avslutter Grethe Aarstad.

På 1,5 timer hadde hele 48 personer meldt seg som blodgivere.

I tillegg kan du registrere deg som blodgiver på Giblod.no

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot