RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene fra Oslo Turnforening kunne juble etter bronse i EM troppsgymnastikk i Malmø i helgen. Festen måte de ta bak lukkede dører. Malmø er ingen trygg by for tiden...
Jentene fra Oslo Turnforening kunne juble etter bronse i EM troppsgymnastikk i Malmø i helgen. Festen måte de ta bak lukkede dører. Malmø er ingen trygg by for tiden... Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Oslo Turn ble nektet å feste i Malmø

Jentetroppen fra Oslo turn sikret bronseplass i EM, men festen måtte de ta inne på hotellet. - Skuddene i Malmø preget arrangementet, sier utøver Ingvild Bredesen.

OSLO: Oslo Turnforening representerte Norge under EM i troppsgymnastikk i Malmø i helgen. Jentene tok en sterk bronse, kun slått av Sverige og Island.

Klubben stilte i to klasser, mix og jenter senior, og begge skulle sette preg på resultatlistene i Malmø.

Sterk prestasjon

I jenteklassen måtte jentene fra Oslo kvalifisere seg mot Arendal for å representere Norge i sluttspillet.

– Det var kjempegod stemning og fantastisk moral i laget. Vi har alltid vært jevngode med Arendal, så det var deilig å kunne få representere Norge etter å ha slått de, sier Ingvild V. Bredesen.

I finalen vant Island klart, mens Norge og Sverige kjempet om sølvet. Sverige trakk det lengste strået og Norge tok bronse rett foran Danmark på fjerde plass.

Landslagstrener, Johan Wikås, var veldig stolt av jentene etter bronsen.

– Både Norge og Sverige er langt foran oss på damesiden, så denne prestasjonen er utrolig bra. Det at vi ikke har landslag gjør denne prestasjonen ekstra stor, sier han.

Fullsatt hall

For turnerne fra Oslo ble opplevelsen i EM veldig spesiell. Fullsatt hall og enorm stemning blant publikum er ikke hverdags i Norge.

– Det var veldig spesielt å konkurrere med den stemningen. Publikum var superflinke til å heie på alle, sier Ingvild.

Nektet bytur

Etter den historiske triumfen feiret jentene bronsen med en bankett. Men noen bytur ble det ikke etter at delegasjonslederen hadde lagt ned forbud på grunn av snikskytteren som skaper uro i byen.

– Det var ekkelt å tenke på at fem-seks personer hadde blitt skutt bare fem minutter unna oss. Heldigvis kunne vi fortsette festen på hotellet, sier Ingvild Bredesen.

Også trener Johan Wikås merket at mange av utøverne fra andre land var preget av det som skjer i Malmø.

– Du merket at det var en spesiell stemning i byen og blant mange av deltakerne. Men heldigvis var vi trygge og vi kunne avslutte med en fin fest på hotellet. Det var mange smil og tårer på banketten, avslutter Johan Wikås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere