RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I OSLO: Et ulvepar i brunst har inntatt hovedstaden, og mye tyder på at Oslo kan få sin egen ulvefamilie i løpet av våren. Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO
I OSLO: Et ulvepar i brunst har inntatt hovedstaden, og mye tyder på at Oslo kan få sin egen ulvefamilie i løpet av våren. Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO

Oslo-ulven kan få valper

Tispa har løpetid, og dermed er det mye som tyder på at Oslo får en hel ulvefamilie i løpet av våren.

ØSTMARKA: – Tispa har løpetid og paret ser ut til å ha brunstadferd. Det er derfor sannsynlig at paret vil produsere valper til våren, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Med andre ord – ulvene koser seg i vinterkulda, og all erfaring tilsier at det ikke er lenge før ulvefrua er «på tjukka».

Det er et par uker siden det ble kjent at et ulvepar har slått seg ned i Østmarka, med revir mellom Øyeren og bykjernen i Oslo. Fagfolket har observert dem i Østmarka en god stund, og er nå sikre på at det er et par det er snakk om.

LES OGSÅ: Ulven tilbake i Østmarka

Nå er det jo ikke sånn at ulven selv holder oss oppdatert på egen drektighet, men selv her finnes ekspertise.

De to ulvene har vært sporet i Østmarka over tid av personell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Høgskolen i Hedmark (HiHM).

Underveis har det blitt samlet inn ekskrementer som dyrene har etterlatt seg, og det er disse prøvene som nå er analysert av Rovdata i Trondheim.

Om ulveparet lykkes i få valper, vil det i så fall være første gang siden 1800-tallet at dette skjer i Østmarka.

LES OGSÅ: Ny ulv observert i Oslo-marka

LES OGSÅ: Se hva som går løs i Oslo!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere