RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ifølge administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus (OUS) er det mest praktiske alternativet å samle hele sykehuset rundt Rikshospitalet og Gaustad sykehus nordvest i Oslo.
Ifølge administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus (OUS) er det mest praktiske alternativet å samle hele sykehuset rundt Rikshospitalet og Gaustad sykehus nordvest i Oslo.

Oslo universitetssykehus kan bli flyttet til Gaustad

Oslo universitetssykehus kan i framtida bli flyttet til Gaustad. Der vil sykehusfunksjonene bli samlet i en stor klynge, ifølge sykehusdirektør Bjørn Erikstein.

GAUDTAD: Oslo universitetssykehus er i dag spredt på mer enn 40 adresser i Oslo og på Østlandet.

Nå er et større arbeid i gang for å utrede nye alternativer. En idérapport sendes i disse dager ut på høring, og i løpet av høsten skal styret ta stilling til hvilke hovedalternativer det skal ta med seg videre inn i neste fase.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein mener imidlertid at en såkalt klyngeorganisering allerede utpeker seg som det beste alternativet. Det innebærer at sykehusets funksjoner samles på ett sted.

– Vårt ønske er å få til et sykehus som er mindre enn i dag og mer effektivt for pasientene, og med moderne, fleksible bygg som lett kan tilpasses den medisinske utviklingen og endrede behov i befolkningen, sier Erikstein.

Ifølge ham er det mest praktiske alternativet å samle hele sykehuset rundt Rikshospitalet og Gaustad sykehus nordvest i Oslo.

Et annet alternativ er en delt løsning mellom Gaustad og Ullevål.

– Sykehuset kan bygges ut etappevis. Dermed kan vi ta hensyn til den medisinske og teknologiske utviklingen som vil skje over tid. Samtidig kan vi ta vare på de beste byggene vi har i dag mens vi bygger nytt. (©NTB)

LES OGSÅ:

Kommunene kan forby tigging fra i sommer

– Meningsløst å tvinge Hans-Christian (35) til sykehjem

– Legevakten nektet meg hjelp

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere